Το 50 τοις εκατό των Βουλγάρων δεν θέλει το ευρώ

29/1/20 | 0 | 0 | 150 εμφανίσεις

«Το 50 τοις εκατό των Βουλγάρων δεν θέλει την υιοθέτηση από τη χώρα μας το ευρώ ως επίσημο νόμισμα αντί για το λεβ, ενώ το 19% τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής και το υπόλοιπο 31% δεν γνωρίζει ή δεν μπορεί να αξιολογήσει»., γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Τα στοιχεία ελήφθησαν από μια εθνική αντιπροσωπευτική έρευνα του «Trend Agency», η οποία διεξήχθη από τις 7 έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ των 1008 ερωτηθέντων ενηλίκων και δημοσιεύεται σήμερα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάχθηκε εναντίον της καθιέρωσης του ευρώ στις συναλλαγές τους.

Μάλιστα,  το 39% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος GERB τάχθηκε κατά του ευρώ  (έναντι  του 36% υπέρ) και το 70% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- BSP τάχθηκε εναντίον του ευρώ (έναντι 8% υπέρ).

Ο πιο συχνός λόγος για την υποστήριξη του ευρώ είναι η ευκολία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν ένα νόμισμα – αυτή η γνώμη εκφράστηκε από το 32% όσων επιθυμούν να αλλάξουν το λεβ με το ευρώ.

Ο δεύτερος πιο συχνός λόγος προτιμήσεως της ευρωζώνης (21%) είναι η αίσθηση ότι μια τέτοια κίνηση προς την ολοκλήρωση θα μας κάνει να γίνουμε πλήρη μέλη της ΕΕ και να προεδρεύσουμε.

Ο πιο δεδηλωμένος λόγος για την απροθυμία εισαγωγής του ευρώ ως νόμισμα της Βουλγαρίας είναι ότι «όλα θα αυξηθούν και τα εισοδήματα δεν θα αυξηθούν» – μια τέτοια απάντηση δόθηκε από το 35% των αντιπάλων του ευρώ στη Βουλγαρία.

Το δεύτερο συνηθέστερο επιχείρημα κατά (14%) είναι ότι “οι Βούλγαροι θα γίνουν φτωχότεροι”.

offnews.bg

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο