Τούρκοι & Γερμανοί προωθούν την δημιουργία «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα – Νέο κοινό συνέδριο στη Σμύρνη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Άγκυρα γνωρίζει πως μόνο η στρατιωτική της ισχύ δεν νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις της για το… μισό Αιγαίο.

Γι’ αυτό αρχίζει και δημιουργεί ζητήματα που θα νομιμοποιήσουν τις διεκδικήσεις της. Ένα από αυτά, είναι το ζήτημα της τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα(!), η οποία μάλιστα οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως… διώκεται.

Οι μεθοδικοί Τούρκοι  χτίζουν σταδιακά το πολιτικό υπόβαθρο για την αναγνώριση της λεγόμενης “τουρκικής μειονότητας” στα Δωδεκάνησα και μάλιστα με τη συμμετοχή ΜΚΟ υπό γερμανική επιρροή, κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ένα ακόμη συνέδριο διοργανώθηκε στην Σμύρνη με την άδεια φυσικά του Τουρκικού Κράτους με αντικείμενο την λεγόμενη “Τουρκική Μειονότητα” της Δωδεκανήσου η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου δεν είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και αριθμεί σύμφωνα με τους Τούρκους 6.000 μέλη.

Στο συνέδριο συμμετείχε η γνωστή και ένθερμη υποστηρίκτρια των τουρκικών κρατικών θέσεων περί μειονοτήτων οργάνωση FUEN με τον αντιπρόεδρο της Γερμανό πολίτη Γκόστα Τοφτ.

Η FUEN δεν είναι μία τυχαία ΜΚΟ  αλλά από τις πιο παλιές στην Ευρώπη, έχοντας ιδρυθεί το 1949 στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, όντας άρα ένας οργανισμός με ημιθεσμικό ρόλο.

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, δήλωσε πως οι “Τούρκοι” των Δωδεκανήσων που ανήκουν στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σφοδρής αφομοίωσης και σε δήλωση που έκανε προς το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolou, υπογράμμισε την σημασία που έχει η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα για τους “Τούρκους” που ζούνε σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά.

Ο Τοφτ οποίος είναι ο ίδιος μέλος της γερμανικής μειονότητας που ζει στην Δανία, δήλωσε πως, ¨Αν δεν μαθαίνουν στο σχολείο την γλώσσα τους, αυτό συνιστά μια σφοδρή αφομοίωση και αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή¨.

Ο Τοφτ θύμισε πως αυτού του είδους τα σχολεία δεν υπάρχουν στα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει “τουρκική μειονότητα” στην Δυτική Θράκη και στα νησιά. Ο Τοφτ δήλωσε: ¨Πρέπει (οι Έλληνες) να δεχθούν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αυτό είναι μια πραγματικότητα”.

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι, “Εάν (οι Έλληνες) δεν το δεχθούν, τότε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την διεθνή κοινότητα¨ και πρόσθεσε πως η λύση περνά μέσα από την έναρξη διαλόγου

.https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/814147_neo-synedrio-sti-smyrni-gia-toyrkiki-meionotita-sta-dodekanisa

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτοί οι χυδαίοι ΜΚΟτες, γιατί δεν αναρωτιούνται τι και πόσες διώξεις έχουν υποστεί αυτοί οι κακόμοιροι οι Κούρδοι, που τους είχε απαγορευθεί να μιλούν και αυτή τη γλώσσα τους, να μην έχουν ούτε καν ένα σχολείο και να θάβουν τα βιβλία στο χώμα για να διαβάζουν στα κρυφά τη γλώσσα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα