Όχι απλώς «κατάπιαν» τη συμφωνία στις Πρέσπες αλλά απαγόρευσαν και τις συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απαγόρευσαν την συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο για την «Μακεδονία» μετά από την άρνηση του Δήμου Αθηναίων να παράσχει κάθε διευκόλυνση στην πραγματοποίησή της ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε εντελώς στους φορείς που ήταν υπεύθυνοι  το δικαίωμά τους να την πραγματοποιήσουν.

Η συγκέντρωση είχε διοργανωθεί από το «Εθνικό Μέτωπο», την «Εθνική Κοινωνική Δράση», τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο», και το «Δίκτυο Εθνικιστών».

Τόπος συνάντησης είχε οριστεί το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Β. Ολγας & Β.Αμαλίας και ώρα συνάντησης 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ενώ οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τόσο το Δήμο Αθηναίων, όσο και την Αστυνομία για την πραγματοποίησή της,  δεν ήταν παρά το πρωί της Παρασκευής, όταν ο Δήμος επικοινώνησε με τους διοργανωτές δηλώνοντας αρχικά αδυναμία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όταν οι υπεύθυνοι απάντησαν ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την ηλεκτροδότηση, η στάση του Δήμου άλλαξε αίφνης  λέγοντας αυτή τη φορά πως δεν μπορεί να δώσει άδεια «για τεχνικούς και για λόγους ασφάλειας καθώς η περίμετρος του χώρου της συγκέντρωσης ήταν μικρή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων»…

Ίδιο ήταν το κλίμα και με την επικοινωνία τω υπευθύνων της συγκέντρωσης με τον αστυνομικό διευθυντή ο οποίος τους διεμήνυσε ότι «από τη στιγμή που δεν σας δίνει ο Δήμος  άδεια εμείς έχουμε υποχρέωση να σας εμποδίσουμε να κάνετε τη συγκέντρωση».

Όλα αυτά υποτίθεται σε μια χώρα όπου η ελευθερία του συνέρχεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη..

Ο Δήμος προέτρεψε τους διοργανωτές (γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό είναι αδύνατο) να πάνε σε άλλη πλατεία, αλλά φυσικά εντός 24 ωρών ήταν αδύνατο για να γίνει κάτι τέτοιο και να ειδοποιηθεί το σύνολο του κόσμου που θα ερχόταν στην συγκέντρωση για τη «Μακεδονία».

Έτσι με προσχηματικές δικαιολογίες απαγορεύτηκε η συγκέντρωση.

Πάντως οι διοργανωτές έχουν δηλώσει πως δεν αποθαρρύνονται από τις απαγορεύσεις και θα πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση στα μέσα Οκτωβρίου.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/807727_ohi-aplos-katapian-ti-symfonia-stis-prespes-alla-apagoreysan-kai-tis
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επαινετη η προσπαθεια των τεσσαρων κομματων -γιατι περι κομματων προκειται-για οργανωση και πραγματοποιηση συγκεντρωσεων στην Αθηνα για την ”υπερασπιση της Μακεδονιας” -που μαλλον λειτουργουν ως πεμπτη φαλαγγα του ΤσιπροΣυριζα ,αφου θεωρουν οτι ο Συμβιβασμος σημαινει προδοσια , χωρις να καταγγελουν τους υπογραψαντες και κυρωσαντες την Συμφωνια των Πρεσπων- μηπως οι συγκεντρωθεντες ειναι ελαχιστοι και γραφικοι, ενω το θεμα της Συμφωνιας των Πρεσπων απαιτει αθροα συμμετοχη και διαμαρτυρια (οπως κατα το παρελθον) , κατι που δεν επιβεβαιωθηκε στις εκλογες ιδιαιτερα στις περιοχες της Νοτιου Ελλαδος ,- που ανεκαθεν δεν ”πολυκαιγονταν ”για τον Ελληνικο βορρα -, στις οποιες ο Συριζα κρατησε τις δυναμεις του που πηρε το 2015.
    Παντως οι συγκεντρωσεις δεν απαγορευονται και γιαυτο οι απαγορευση τους απο Δημο και Αστυνομια , μαλλον ειναι ”απορια ψαλτου βηξ” των συγκντρωσιαρχων ,που εχουν -και καλως εχουν – και πολιτικες βλεψεις .
    Αλοιμονο ομως αν νομιζει ο Ελληνισμος οτι αυτοι οι ολιγοι υπερσπιζονται την Μακεδονια , οταν στην Βορειο Ελλαδα το ποσοστο του Συριζα λογω της Συμφωνιας των Πρεσπων κυμανθηκε απο το 11-25% στις εκλογες του περασμενου Ιουλιου.
    Ο Μακεδονικος Ελληνισμος δεν ξεχνα την Συμφωνια των Πρεσπων και τους πρωτεργατες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα