Οι ΗΠΑ θα κτυπήσουν τη Βενεζουέλα: Ακροβολίστηκαν ρωσικές δυνάμεις & απογειώθηκαν μαχητικά – Δηλώσεις Ν.Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Βενεζουέλα καθώς όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κτυπήσουν με πυραύλους κρουζ κρίσιμες υποδομές της χώρας μετά την δήλωση Τραμπ για “καταστρεπτικές συνέπειες” εναντίον του Καράκας.

Πριν λίγο αμερικανικό αεροσκάφος του US Navy, ένα EP-3E Aries II, σάρωνε την περιοχή και έστελνε όλες τις πληροφορίες στην αμερικανική Διοίκηση ενώ μαχητικά F-16 και Su-30 απογειώθηκαν από το Maracay.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα F-16 είναι οπλισμένα και έσπευσαν προς αναχαίτιση του αμερικανικού αεροσκάφους καθώς ακολούθησαν την ίδια διαδρομή.

BNL NEWS@BreakingNLive

BREAKING: Reports of heavy military jet activity over Venezuela, including two armed F16’s. Reasons currently unknown.
Developing…

350 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ρώσοι στρατιώτες πιθανότατα της δύναμης “Βάγκνερ” έχουν ακροβολισθεί και προστατεύουν κρίσιμες υποδομές της χώρας όπως διυλιστήρια. Η νέα άφιξη των Ρώσων στρατιωτών έγινε με αεροσκάφος Hercules C-130 της Αεροπορίας τη Βενεζουέλας.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Manu Gómez@GDarkconrad

US Navy EP-3E Aries II SWORD15 tracking off the coast of

391 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο Τάγμα Girardot και στα διυλιστήρια Paraguaná ενώ εθεάθησαν δίπλα στο ξενοδοχείο Cumberland στο αεροδρόμιο του Coro.

John Bolton

@AmbJohnBolton

The United States will not tolerate foreign military interference in the Western Hemisphere. President Trump has made it clear that there will be costs for those who further Maduro’s usurpation and repression.

2.721 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, τόνισε πως “τα επόμενα μέτρα εναντίον του Μαδούρο θα είναι συντριπτικά και οι συνέπειες καταστρεπτικές”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια σπάνια κίνηση έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο ώστε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τα επερχόμενα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, έφυγαν από το Πεντάγωνο για έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Patrick Shanahan, σε ειδικό δωμάτιο γνωστό ως “the tank” .

“Εκεί συζητήθηκαν όλες οι στρατιωτικές επιλογές για την Βενεζουέλα” είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Ο Τ.Μπόλτον είπε σχετικά:

“Δεν θα ανεχτούμε ξένη στρατιωτική παρέμβαση στο δυτικό ημισφαίριο. Ο πρόεδρος Τραμπ το ξεκαθάρισε. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες”.

Οι επιλογές του Πενταγώνου για την Βενεζουέλα είναι «προσαρμοσμένες» στις συνθήκες, δηλώνει ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζει επιλογές «προσαρμοσμένες» στις εξελίξεις στο πεδίο στη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, που υποδέχθηκε στο Πεντάγωνο στελέχη του επιτελείου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μια πλήρη σειρά επιλογών προσαρμοσμένων σε διάφορες συνθήκες» επισήμανε ο Σάναχαν, που μίλησε σε δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του στην Ευρώπη εξαιτίας της κατάστασης στη Βενεζουέλας, ανέφερε ότι συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο Τζον Μπόλτον και τον ναύαρχο Κρεγκ Φάλερ, που διευθύνει την αμερικανική διοίκηση για τη Νότια Αμερική (Southcom).

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα

«Εφόσον οι συνθήκες αλλάξουν (στο πεδίο), θα προβούμε σε τροποποιήσεις και προσαρμογές»εξήγησε, αρνούμενος, ωστόσο, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξετάζονται.

Ο Σάναχαν υπενθύμισε τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι.

«Όλες σημαίνει όλες. Θέλω να αποφύγω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα θα μπορούσαμε ή όχι να κάνουμε, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα σχέδιά μας  έχουν βάθος».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ναυτικών δυνάμεων στα ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας, ο υπουργός περιορίστηκε να απαντήσει:

«Υπάρχει πολύ νερό εκεί πέρα».

Τέλος ο Μαδούρο προχώρησε σε… παρέλαση με τον Στρατό του προκειμένου να δείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφοσίωσης.

“Ολοι είναι μαζί μου” είπε.

Δείτε εικόνες και βίντεο

 

Προβολή εικόνας στο Twitter

U.S. Southern Command

@Southcom

is monitoring the situation in & remains prepared to support all options when requested by senior leadership. We are working w/ partners in the region, & are in full support of the diplomatic effort for a peaceful, democratic transition of power in Venezuela.

6.188 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

CNW@ConflictsW

U.S President Donald Trump- The next measures against Maduro are “devastating”.

158 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

Fox News @ Night

@foxnewsnight

“This is genocide.” @SenRickScott says it’s time for military intervention in Venezuela.

841 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Fox News @ Night

@foxnewsnight

“This is genocide.” @SenRickScott says it’s time for military intervention in Venezuela.

Ενσωματωμένο βίντεο

Fox News @ Night

@foxnewsnight

. @SenRickScott “If Maduro doesn’t step aside we will have a Syria there eventually.” pic.twitter.com/OYrc0YrGvq

Ενσωματωμένο βίντεο

98 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

U.S. Southern Command

@Southcom

Adm. Faller at on crisis: “The misery of the people of came about as a result of the illegitimate dictator’s actions & the inept way he has run the country.”

601 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

I am continuing to monitor the situation in Venezuela very closely. The United States stands with the People of Venezuela and their Freedom!

33,4 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

CNW@ConflictsW

Photo from José Leonardo Chirino Airport in Coro shows Naval police blocking the entrance. Multiple reports say that Russians onboard a Venezuelan Air Force plane landed there earlier.

151 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Intel Sky & Air@air_intel

Said F16’s are reported to be armed & there was a US EP3 in the area earlier on

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Intel Sky & Air

pronews.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα