Ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «χαρισματικό ως προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και μπορεί να συνεννοείται για εθνικά θέματα, όπως έκανε και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό για το «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή και για την συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως είπε) αλλά και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, το 2015, δεν απευθύνθηκε στην Κεντροαριστερά και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε συνεργασία.

Είπε ότι δεν αρκεί μια παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για διάλογο των δύο χώρων στο μέλλον. «Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» είπε με έμφαση.

Για να μην αφήσει δε καμία αμφιβολία, πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον εκλογικό πήχη για το ΚΙΝΑΛ ωστόσο ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας στηρίζουμε την Φώφη, έχει εκλεγεί. Αυτό που θέλουμε είναι να διαμορφώσουμε μια καθαρή πλατφόρμα που θα γίνει ξανά ηγεμονική στον χώρο της Κεντροαριστεράς για το πού θέλει να πάει η χώρα».

europost.gr