1983: Οταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έκανε το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη [εικόνες & βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το ραντεβού ήταν για τις 25 Ιουλίου του 1983, βραδάκι στη Βουλιαγμένη και αυτός ήταν ο στόχος για τους Αθηναίους.

Να φτάσουν με κάθε μέσο στην πρωτόγνωρη, για την εποχή συναυλία, με λεωφορεία, μηχανάκια, αυτοκίνητα, ότο στοπ και πολλοί από αυτούς να γυρίσουν με τα πόδια, παρέες παρέες στην άνοδο της Συγγρού, «μεθυσμένοι» από τα τραγούδια του.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης διοργάνωσε το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη, που έμελλε να μείνει ιστορικό.

Η μεγάλης κλίμακας συναυλία του συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα, ενώ πολλοί που το έζησαν από κοντά, μιλούν για 100.000 κόσμου. 

Επί σκηνής είχε μαζέψει όλους τους φίλους του που έφταναν με κάθε μέσο, από στεριά και από θάλασσα.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για αυτή τη βραδιά: «Πάντα για τα πάρτι μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι αυτών των κήπων, πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω, πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σε αυτό τον υπέροχο χώρο και ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας».

Από τις αρχές του 1983 άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του, κλείνοντας την πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη, η οποία έπρεπε να μεταμορφωθεί σε συναυλιακό χώρο με εξέδρα πάνω στη θάλασσα.

«Πηγαινοερχόμουν έξι μήνες» έλεγε. Μέτρησα τα πάντα. Το μόνο που δεν προέβλεψα ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου» έλεγε την επόμενη μέρα σε δηλώσεις του.


Στο πάρτι αυτό εμφανίστηκαν διαδοχικά οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι πολλοί απο αυτούς με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τον Γιάννη Γιοκαρίνη στο πιάνο: 


Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτι κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού.

Όχι άδικα, το Πάρτι στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους.

Όταν την επόμενη μέρα κάποιοι έκαναν λόγο για ταλαιπωρία του κόσμου από τη μαζική συμμετοχή, έλεγε με χιούμορ. «Το επόμενο πάρτι θα γίνει στον κάμπο της Θεσσαλίας».

Πηγή: 1983: Οταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έκανε το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/317737/1983-otan-o-loykianos-kilaidonis-ekane-perifimo-parti-sti-voyliagmeni-eikones-vinteo#ixzz4Y0eJD5Mg

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα