Αρχίζει έρευνες το «Μπαρμπαρός» στον κόλπο Αμμοχώστου

20/4/17 | 0 | 0 | 425 εμφανίσεις
Αρχίζει έρευνες το «Μπαρμπαρός» στον κόλπο Αμμοχώστου
  Πέτρος Θεοχαρίδης     

Με «διακριτικές» προκλήσεις προχωρά η Τουρκία με νέα Οδηγία προς Ναυτιλλόμενους (NAVTEX) που εξέδωσε σήμερα από τον σταθμό Αττάλειας. Συγκεκριμένα, «δέσμευσε» περιοχή μεταξύ του Κόλπου της Αμμοχώστου και του Αποστόλου Ανδρέα, για «σεισμογραφικές έρευνες» από το ερευνητικό-σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros Hayrettin Pasa» που θα συνοδεύεται από το βοηθητικό πλοίο «M/V Bravo».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι «σεισμογραφικές έρευνες» θα διαρκέσουν από αύριο Παρασκευή μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Η περιοχή που το «Μπαρμπαρός» θα διεξαγάγει «σειμογραφικές έρευνες» σημειώνεται με λευκό χρώμα στον χάρτη.

Πρόκειται για περιοχή που δεν περιλαμβάνει ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, εκτός των περιοχών που το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν νέες σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προφανώς η αποστολή έχει πολιτικό χαρακτήρα και όχι τεχνικό, όπως και στις προηγούμενες αποστολές του «Barbaros Hayrettin Pasa».

Το σεισμογραφικό στάλθηκε εσπευσμένα από την Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή μας την Κυριακή του Πάσχα και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Σινίφκης απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση το δεύτερο συνοδευτικό πλοίο  -υπό σημαία Νορβηγίας- που συνοδεύει το τουρκικό σεισμογραφικό, στην δραστηριότητά του στην Μαύρη Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το νορβηγικό σεισμογραφικό είχε αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ το 2014, όταν ασκήθηκαν νομικές πιέσεις για ποινικές διώξεις λόγω παράνομης δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

http://www.philenews.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας