Αλβανία: Με εθνική γενοκτονία απειλείται ο ελληνικός πληθυσμός στη Χιμάρα

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Τα πρότυπα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ ισχύουν στο Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, FYROM, όπως στην Ευρώπη, και φυσικά στην Αλβανία.

Σε μήνυμα του Επιτρόπου της Διεύρυνσης, Γιόχαννες Χαν, κατόπιν αιτήματος  του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, για το νόμο των Μειονοτήτων στην Αλβανία, δήλωσε ότι « η κατάσταση της ακίνητης περιουσίας που ανήκουν στις εθνοτικές κοινότητες στην Αλβανία, επιδεινώνεται, μαζί με τα δικαιώματά τους».

Αυτό το σχέδιο νόμου θα πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, σύμφωνα με την ΕΕ, αλλά η αλβανική κυβέρνηση αρνείται να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Ελλήνων στην περιοχή της Χιμάρας.

Η Αθήνα χάνει χρόνο, θέτοντας όρους της ΕΕ για την Αλβανία, τους οποίους δεν εφαρμόζουν τα Τίρανα. Ο Νόμος για τις Εθνικές Μειονότητες στην Αλβανία, ακολουθεί τις βάσεις που είχε θέσει η Κομμουνιστική Δικτατορία για τις μειονοτικές περιοχές.

Η Κοινότητα της Χιμάρας, αναφέρει ότι τα απαιτούμενα πρότυπα της ΕΕ βασίζονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τις μειονότητες και το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Ο νόμος για τις εθνικές μειονότητες, πάνω απ’ όλα, απαιτεί τον έλεγχο της περιοχής, όπου ζουν εδώ και αιώνες, ακριβώς όπως τα Τίρανα πράττουν  για τους Αλβανούς που βρίσκονται εκτός των συνόρων τους, αναζητώντας μορφές αυτοδιάθεσης χαρακτηριζόμενες ως συνομοσπονδία ή αυτόνομη δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, το αλβανικό δικαστήριο καταδίκασε και εκτέλεσε δεκάδες Έλληνες από την περιφέρεια της  Χιμάρας, με την αιτιολογία ότι ήταν Έλληνες σωβινιστές, για το οποίο θέμα ποτέ τα Τίρανα δεν ζήτησαν συγνώμη.

Σήμερα, η κατάσταση των Ελλήνων στην περιοχή της Χιμάρας παρουσιάζει μια επικίνδυνη κλιμάκωση από το αλβανικό κράτος, με τη μορφή της εθνικής γενοκτονίας, για να αλλάξει τον ελληνικό  εθνοτικό πληθυσμό με αλβανικό.

Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, για την έγκριση ενός νόμου για τις εθνικές μειονότητες και τα δικαιώματα στην περιφέρεια της Χιμάρας, φαίνεται ότι η Αλβανία παραμένει μια χώρα στην οποία η Δυτική Συμμαχία έχει ανεχθεί την έλλειψη δημοκρατικών προτύπων στην λειτουργία της πιο προβληματικής για τη σταθερότητα χώρας της Ευρώπης.

(Mεταφορά  από το δημοσίευμα στην αγγλική, της ιστοσελίδας  SManalysis : «The Himara Community of Albania, does not accept the Draft of Tirana, for Ethnic Minorities»

www.echedoros-a.gr

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γενοκτονούν τους Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία, κι εμείς συνεχίζουμε να παρακαλάμε την ΕΕ να δώσει λύση στο πρόβλημα, εγκαταλείποντας, στην πραγματικότητα, τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου σ’ αυτούς, Άγγλους-Γάλλους-Ολλανδούς, που πριν από έναν αιώνα έδωσαν τη Βόρειο Ήπειρο στην Αλβανία έχοντας στόχο, από τότε, το σβήσιμο της Ελλάδας από το χάρτη, όπως συνεχίζουν να κάνουν ως σήμερα, όχι μόνο με τη στάση τους στο Βορειο Ηπειρωτικό, αλλά και στο Κυπριακό με το παλιό και νέο σχέδιο Ανάν, και στη Θράκη, ανεχόμενοι την ανθελληνική στάση του τούρκικου Προξενείου στην περιοχή με σφραγίδα αρπαγής και της υπόλοιπης Θράκης!

  Με τις ευλογίες του “εθνικόφρονα” ανεγκέφαλου ως και εθελόδουλου Αντώνη Σαμαρά, ήρθε αθρόα αλβανικός πληθυσμός στην Ελλάδα ως οικονομικοί μετανάστες με δανεικά, που σήμερα “πληρώνουμε” με τίμημα την πιο βαθιά εθνική μας υποτέλεια, παραδίδοντας τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στα αδηφάγα σαγόνια των δανειστών, δηλαδή, ΕΕ και ΔΝΤ-ΗΠΑ, που πετσοκόβουν τα εδάφη μας διαχρονικά και μυαλό δε βάζουμε!

  Ωραία, λοιπόν, κι εγώ ερωτώ, έχουμε λόγους ανεργίας και φτώχειας στη χώρα μας, ώστε να ζητήσουμε την επιστροφή στη χώρα τους, των Αλβανών οικονομικών μεταναστών που εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως στη χώρα μας,και μάλιστα, περιφρονώντας τους Έλληνες μεροκαματιάρηδες, ρίχνοντας τα μεροκάματα, ή θέλουμε να τους κάνουμε κι αυτούς…Ελληνάρες; Γιατί το χρήμα που κερδίζουν στην Ελλάδα πάει στην Πατρίδα τους για να μπορεί σήμερα ο Ράμα να σκοτώνει τον ελληνικό πληθυσμό στη Χιμάρα!

  Και μπορεί η πρόταση του κυρίου Παπαδημούλη να ταιριάζει στο μπόι της δικής του “εθνικοφροσύνης” (υποτελής στις μεγάλες Δυνάμεις από την πολιτική του γέννα κι ας πάει το παλιάμπελο που λέγεται ελληνισμός σε κατακτημένα εδάφη ελληνικά), δεν παύει να είναι μια σταγόνα απαίτησης, στον ανθελληνικό ωκεανό της λεγόμενης ΕΕ την οποία υπηρετεί!

  Διόιτι, εντέλει, όσο στην Αλβανία γενοκτονούν τον ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου, εμείς, θα… παρακαλάμε την ΕΕ για τη σωτηρία του σαν… γιουσουφάκια της; Άλλη Λύση Τελέσφορη δεν υπάρχει;

  ή πρέπει να πάρουμε απόφαση ηττημένου κατά κράτος και να συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα