ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: Δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες Ελλάδα – Ιταλία στο προσφυγικό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δεχτούν πρόσφυγες. Στη σημερινή -άτυπη- συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στη Μάλτα, πρέπει να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις στο σύστημα του Δουβλίνου» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF), ζητώντας να επιδειχθεί μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες η Ελλάδα και η Ιταλία στο προσφυγικό» πρόσθεσε εμφατικά.

Υπενθυμίζεται πως το ισχύον σύστημα προβλέπει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να καταθέτουν αίτηση χορήγησης ασύλου μόνο στην πρώτη χώρα στην οποία εισέρχονται, σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στη συνέντευξή του στο DLF ο κ. Άσελμπορν προτείνει αντ΄αυτού οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να γίνονται δεκτοί απευθείας και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, βρίσκεται η μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου, η οποία θεωρείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος της επίλυσης του μεταναστευτικού προβλήματος. Πρόκειται, επίσης, να συζητηθούν οι προτάσεις της ευρωπαϊκής Προεδρίας της Μάλτας για να περιορισθεί ο αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι επιλέγουν διάδρομο από τη Λιβύη προς την Ιταλία για να φτάσουν στην Ευρώπη.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα