11-9-2001, ΗΠΑ: Από πυρκαγιά ή ανατίναξη έπεσε το WTC 7;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Δεξιά στο άκρο: ερωτηματικά δημιουργεί το γιατί 61 χαλύβδινες κολόνες δεν μπόρεσαν  να κρατήσουν όρθιο το WTC 7 και κατέρρευσε κατακόρυφα σε 7 δευτερόλεπτα.

Μπορεί ένα κτίριο ύψους 186 μέτρων με συμπαγή κατασκευή χάλυβα να καταρρεύσει σε μόλις επτά δευτερόλεπτα λόγω πυρκαγιάς; Αυτή η επίσημη θεωρία της κατάρρευσης του WTC7 [Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 7] στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη έχει πλέον αντικρουστεί σαφώς από καλά τεκμηριωμένα αποτελέσματα ερευνών. Και ίσως τώρα να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του ερευνητή της ειρήνης Daniele Ganser για μια νέα ιστοριογραφία.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ελβετός ιστορικός και ερευνητής της ειρήνης Daniele Ganser (https://www.rubikon.news/artikel/die-sprengung) δημοσίευσε στο διαδικτυακό περιοδικό Rubikon άρθρο με νέα και θεμελιωμένα ερευνητικά αποτελέσματα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη. Αυτά τα επιστημονικά άρθρα αντικρούουν ουσιαστικά τις επίσημες δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

 Ανατίναξη;

Η ιστορία των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 πρέπει να ξαναγραφεί, επειδή υπάρχουν τώρα αποδείξεις: Το WTC7 ανατινάχτηκε.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, στις ΗΠΑ συνέβη η μεγαλύτερη τρομοκρατική απόπειρα στην ιστορία μέχρι σήμερα, σκοτώνοντας περίπου 3.000 ανθρώπους. Οι περισσότεροι πιστεύουν, εντυπωσιασμένοι από την τηλεόραση, ότι εκείνη τη στιγμή μόνο δύο μεγάλοι πύργοι κατέρρευσαν στη Νέα Υόρκη. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, υπήρχαν τρεις. Δηλαδή οι διάσημοι δίδυμοι πύργοι WTC1 και WTC2, ύψους άνω των 400 μέτρων, αλλά και ο WTC7 ύψους 186 μέτρων. Σε αντίθεση με τους δίδυμους πύργους, το WTC7 δεν είχε προηγουμένως πληγεί από αεροπλάνο. Παρ ‘όλα αυτά, η συμπαγής κατασκευή από χάλυβα κατέρρευσε στις 5:20 μ.μ. σε μόλις επτά δευτερόλεπτα.

Η κατάρρευση ξεκίνησε ξαφνικά, χωρίς ορατά προειδοποιητικά σημάδια, και συνέβη με εντελώς κάθετο τρόπο. Η κατάρρευση του WTC7 μπορεί να έχει μόνο δύο πιθανές αιτίες: Πυρκαγιά ή ελεγχόμενη ανατίναξη. Κατά τα πρώτα 2,25 δευτερόλεπτα, ο πύργος των 47 ορόφων πέφτει σε ελεύθερη πτώση, δηλαδή λόγω βαρύτητας χωρίς αντίσταση στην επιτάχυνση. Έτσι, ο ουρανοξύστης του WTC7 καταρρέει σε όλο το πλάτος των 25 μέτρων, τόσο γρήγορα όσο και ένας αλεξιπτωτιστής που θα πηδούσε από τη στέγη του κτιρίου χωρίς αλεξίπτωτο. Πώς είναι δυνατόν αυτό; Πώς μπορεί μια κατασκευή με χαλύβδινο σκελετό – 81 κατακόρυφες και συμπαγείς χαλύβδινες κολόνες – να πέσει σε ελεύθερη πτώση;

Η απάντηση σε αυτή τη σημαντική ερώτηση βρίσκεται τώρα. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σχεδόν 18 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση, ο αμερικανός πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Leroy Hulsey του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Φέρμπανκς (UAF), δημοσίευσε μια σε βάθος μελέτη 114 σελίδων σχετικά με την κατάρρευση του WTC7, μελέτη που ζητήθηκε από την  ΜΚΟ «Αρχιτέκτονες και μηχανικοί για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου» και τον πρόεδρό της Richard Gage. Η μελέτη του Hulsey καταλήγει, μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας, σε ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα:

«Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε την κατάρρευση του WTC7. Η κατάρρευση του κτιρίου μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την σχεδόν ταυτόχρονη βλάβη όλων των κολόνων“, εξηγεί η έκθεση. Αν και η λέξη “ανατίναξη” δεν εμφανίζεται σε κανένα σημείο της έκθεσης, το συμπέρασμα του Hulsey είναι σαφές και πειστικό: το WTC7 έχει ανατιναχθεί.

Αυτό το αποτέλεσμα της έρευνας προκάλεσε αίσθηση. Η όλη ιστορία των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και ο αμερικανικός πόλεμος κατά του Αφγανιστάν, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2001 και συνεχίζεται σήμερα, πρέπει να ξαναγραφούν. Ακόμη και ο γερμανικός στρατός, ο οποίος συμμετέχει στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, πρέπει να σκεφτεί τι σημαίνει η ανατίναξη του WTC7.

Το ΒΒC μεταδίδει στις 11 Σεπτ. 2001 ότι το WTC7 κατέρρευσε ενώ διακρίνεται πίσω όρθιο ακόμα!..

Η κατάρρευση του WTC7 συζητείται επί σειρά ετών. Στην Αγγλία, η δημοσιογράφος του BBC Jane Standley, που μετέδιδε ζωντανά από τη Νέα Υόρκη την ημέρα των επιθέσεων κατά του WTC7, προκάλεσε σύγχυση. Στις 11 Σεπτεμβρίου ανέφερε την κατάρρευση του WTC7 20 λεπτά νωρίτερα, ενώ το κτίριο εξακολουθεί να είναι όρθιο και να είναι ορατό πίσω της. “Ήταν λάθος”, δήλωσε αργότερα η Jane Standley. Ο υπεύθυνος των Ειδήσεων του BBC Richard Porter ζήτησε επίσης συγγνώμη το 2008 για το λάθος.

Όταν άκουσα για την κατάρρευση, παρακολούθησα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Εκείνη την εποχή ήμουν ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Πολιτικής Ασφάλειας στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Zυρίχης και το 2006 ήλθα σε επαφή με έμπειρους καθηγητές Πολυτεχικών Σχολών σε δομική ανάλυση και κατασκευή. “Κατά τη γνώμη μου, το κτίριο του WTC7 ανατινάχτηκε με δυναμίτη από επαγγελματίες”, εξηγεί ο Hugo Bachmann, ομότιμος καθηγητής δομικών αναλύσεων και κατασκευών στο ETH Zurich. Ο Jörg Schneider, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου δομικής ανάλυσης και κατασκευής, ερμηνεύει επίσης τα υπάρχοντα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε η “το κτίριο WTC7 πιθανότατα ανατινάχτηκε με δυναμίτη”. Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνονται σήμερα από την έκθεση Hulsey.

Το WTC7 συζητήθηκε επίσης στη Γερμανία για χρόνια. Ο φυσικός Ansgar Schneider ορθώς περιέγραψε ως “εξαιρετικά εκπληκτικό” την ξαφνική και ταυτόχρονη κατάρρευση των 81 χαλύβδινων κολόνων. “Μπορείτε να μου εξηγήσετε επιστημονικά πώς οι μονωμένες και τοπικά περιορισμένες πυρκαγιές καθιστούν δυνατό ώστε οι χαλύβδινες κολόνες της ανατολικής πλευράς συντονίζονται με άλλες εκατό μέτρα δυτικότερα για να υποχωρήσουν ταυτόχρονα;’’, ρώτησε ο Schneider σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε το Rubikon. Μόνο μια σκόπιμη καταστροφή του κτιρίου θα μπορούσε να το εξηγήσει.

Στις ΗΠΑ, η συζήτηση για το WTC7 είναι δύσκολη. Στην τελική έκθεση για την τρομοκρατική επίθεση των Thomas Kean και Lee Hamilton, η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό στις 22 Ιουλίου  2004, η κατάρρευση του WTC7 απουσιάζει εντελώς.

Αυτή η αναφορά δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη, διότι ακόμη και ο αριθμός των ουρανοξυστών που κατέρρευσαν δεν είναι σωστός. “Η Επιτροπή παρέκαμψε ένα δυσάρεστο πρόβλημα (να εξηγήσει πώς το WTC7 κατέρρευσε σχεδόν σε ελεύθερη πτώση) απλώς μη αναφέροντας την κατάρρευση του κτιρίου”, διαμαρτυρήθηκε ο David Ray Griffin ερευνητής των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε σε άλλη έκθεση που κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου 2008 ότι το WTC7 κατέρρευσε μετά από πυρκαγιά. Η έκθεση Hulsey δείχνει τώρα ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια. […] «Η φωτιά δεν  μπορεί να είναι η αιτία της κατάρρευσης αυτού του ουρανοξύστη. Το WTC7 κατέρρευσε από εκρηκτικά».

Ο Αμερικανός μαθηματικός Peter Michael Ketcham, ο οποίος εργάστηκε στο NIST από το 1997 έως το 2011 αλλά δεν συμμετείχε στην έρευνα του WTC7, άρχισε να διαβάζει τις εκθέσεις του NIST τον Αύγουστο του 2016. “Στην αρχή τα είχα με τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν το είχα παρατηρήσει. Πώς δεν το είδα 15 χρόνια μετά; Και αυτή η οργή στράφηκε γρήγορα κατά του NIST “, θυμάται ο Peter Ketcham. “Όσο περισσότερο ερευνούσα, τόσο περισσότερο γινόταν σαφές ότι to NIST συνέταξε ένα προειλημμένο συμπέρασμα και ότι αγνόησε και παρέλειψε τα γεγονότα’’. Η έκθεση Hulsey έθεσε τέλος στην επιχείρηση κάλυψης του NIST και έτσι συνέβαλε σημαντικά στη διευκρίνιση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Πηγή: https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=fr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα