1.200 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: Δεν υπάρχει «κλιματική αλλαγή»!

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

[Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετά την κόντρα με τη Ρωσία, αναγκάζονται να επιστρέψουν στις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των πληθυσμών τους. Ο Μακρόν μάλιστα επανεργοποίησε πυρηνικό σταθμό τον οποίο είχε κλείσει ακολουθώντας οικολογικές συνταγές. Ευθύς μετά την εκλογή του, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, έκλεισε τουλάχιστο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες, εκτελώντας εντολές των Βρυξελλών για απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028.  Στερνή μου γνώση…Οσοι συνήργησαν στην αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας πρέπει να λογοδοτήσουν. Μήπως είναι καλύτερα κ. πρωθυπουργέ να επανεθνικοπιήσουμε τη ΔΕΗ αντί να μοιράζουμε επιδοτήσεις που τελικά καταλήγουν στις τσέπες των παρόχων;   Ε.Δ.Ν.]

Δημοσίευμα σε καθαρεύουσα πριν μισό και πλέον αιώνα: Καύσων 45,4 βαθμών υπό σκιάν στη Λάρισα, στις 25 Ιουλίου 1965. Αλλά τότε δεν είχε εφευρεθεί η κλιματική αλλαγή και προπαντός δεν είχε γεννηθεί ακόμη… η Γκρέτα Τούνμπεργκ!

Πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης και μέρος της επιστημονικής κοινότητας, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στον κόσμο: υπερβολικά κύματα καύσωνα, ξηρασία, λιώσιμο παγετώνων, κ.λπ. Τώρα, μια ομάδα, με επικεφαλής τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Φυσικής (1973), καθηγητή Ivar Giaver, συγκέντρωσε την υποστήριξη 1.200 διάσημων επιστημόνων και ακαδημαϊκών στην Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα (WCD). Γράφτηκε και συζητήθηκε από την Climate Intelligence, έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε το 2019 από τον καθηγητή γεωφυσικής Guus Berkhout και τον επιστημονικό δημοσιογράφο Marcel Crok. Το κύριο μήνυμα αυτής της διακήρυξης είναι: «δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα». Αρκετά για να προκαλέσει μια δίκη μαγείας στην υπερδιεγερμένη ατμόσφαιρα πολλών πολιτικών συζητήσεων (στη Δύση).

Όταν οι πολιτικοί κάνουν… επιστήμη 

Με αυτή τη διακήρυξη, με ημερομηνία 27 Ιουνίου, οι υπογράφοντες απευθύνουν μια προειδοποίηση προς τους παγκόσμιους ηγέτες. Οι επιστήμονες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η κλιματική επιστήμη βασίζεται πλέον σε «προσωπικές πεποιθήσεις και πολιτικές ατζέντες» και όχι σε επιστημονικά δεδομένα.

Ένας από τους συντάκτες της δήλωσης, ο φυσικός της ατμόσφαιρας Richard Lindzen, αποκάλεσε ακόμη και τις τρέχουσες προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη “παράλογες” στον ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου The Daily Sceptic.

Επίσης, σύμφωνα με αυτή τη διακήρυξη, η επιστήμη του κλίματος «θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές». Πράγματι, σύμφωνα με το ίδιο ντοκουμέντο, οι επιστήμονες θα πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για αυτές τις αβάσιμες και υπερβολικές προβλέψεις σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι πολιτικοί, από την άλλη, πρέπει να σκέφτονται το κόστος που δημιουργεί η εφαρμογή των πολιτικών τους μέτρων.

Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε έναν νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο που ονομάζεται νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act). Περιλαμβάνει ιδίως την υποστήριξη της ανάπτυξης πράσινων ενεργειών με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2030. Αυτός ο λογαριασμός θα κοστίσει στους φορολογούμενους 368 δις δολάρια.

Ωστόσο, τα πολιτικά μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί δεν κατέστησαν δυνατή την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, αναφέρει η διακήρυξη. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν ο Μπάιντεν ήταν ακόμη αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση επιδότησε την «πράσινη» ενέργεια μέσω ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων. Το 2009, ο ίδιος ο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια εγγύηση δανείου 535 εκ. δολαρίων για την εταιρεία ηλιακών πάνελ Solyndra, μαζί με 700 εκ. δολάρια σε  χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η όλη εγκατάσταση προβλεπόταν να τροφοδοτήσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο σπίτια με ηλεκτρική ενέργεια. Δυστυχώς, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση δυο χρόνια αργότερα.

«Οι πέτρες της πείνας» δεν πρωτοεμφανίστηκαν αυτό το καλοκαίρι στην κοίτη του Ρήνου. Ξηρασίες, όπως αποτυπώθηκαν στις «πέτρες της πείνας», επικράτησαν  από παλαιοτάτων χρόνων: 1417, 1616, 1707, 1746, 1790, 1800, 1811, 1830, 1842, 1868, 1892 και 1893.

Σημειώστε ότι το 2021, ο Steven Koonin, υφυπουργός Επιστήμης [στο υπουργείο Ενέργειας] στην κυβέρνηση Ομπάμα, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Unsettled στο  οποίο υποστηρίζει ότι «η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να κάνει χρήσιμες προβλέψεις σχετικά με το πώς θα αλλάξει το κλίμα τις επόμενες δεκαετίες και πολύ περισσότερο για τις ενέργειες θα χρειαστεί να κάνουμε».

Η υπερθέρμανση

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πραγματικών γεγονότων και των προβλέψεων. Η κατανόηση της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος. Η δήλωση υποστηρίζει ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει, με ψυχρές και θερμές περιόδους, από τότε που υπάρχει ο πλανήτης και ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης».

Πράγματι, αποδεικνύεται ότι από το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων, στην καρδιά του 19ου αιώνα, η αύξηση της θερμοκρασίας της γης είναι πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι το καινούριο. Επί του παρόντος, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περίοδο υπερθέρμανσης και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν εντείνει τις ξηρασίες ή τις φυσικές καταστροφές. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία «ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει ή κάνει συχνότερους τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και τις άλλες φυσικές καταστροφές… Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη.»

Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης σε αυτό το έγγραφο ότι «το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος». Αντιθέτως, είναι ένα ευεργετικό αέριο για τη φύση και τη γεωργία. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα στοιχείο «απαραίτητο για όλη τη ζωή στη γη», τροφοδοτεί τα φυτά. Έτσι, αυτοί οι επιστήμονες είναι ενάντια σε πολιτικά μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του ρυθμού CO2.

Στην Ιταλία, ο ομότιμος καθηγητής Antonino Zichichi, αυτός που ανακάλυψε την πυρηνική αντιύλη, και μεταξύ αυτών που υπέγραψαν αυτή τη δήλωση, ηγήθηκε μιας προσπάθειας και 48 Ιταλοί επιστήμονες υπόγραψαν μια δήλωση ότι η ανθρώπινη ευθύνη για την κλιματική αλλαγή είναι «άδικα υπερβολική και ότι οι καταστροφικές προβλέψεις δεν είναι ρεαλιστικές».

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/08/23/1200-scientifiques-et-universitaires-de-renom-signent-la-declaration-mondiale-sur-le-climat-et-affirment-quil-ny-a-pas-durgence-climatique/

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό το έχει υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής στην Γεωλογική Εταιρεία του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος. Ο ίδιος που υποστήριζε την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο όταν οι περισσότεροι έλεγαν το αντίθετο και μάλιστα θεωρούσαν (ως συνήθως) άσχετους όσους μιλούσαν γι’ αυτό.
  Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και πραγματικοί επιστήμονες που φέρνουν στο φως τα παιχνίδια των ελίτ και τη δική μας άγνοια (όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα)

 2. Ναι αλλά εάν δεν υποστηριχθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, πώς θα κινηθεί το βαλτωμένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και πως θα επιλυθεί η οικονομική κατάρρευση που μαστίζει σήμερα τον πλανήτη?

  Χρειάζεται μια νέα εκκίνηση.
  Η ανάγκη στροφής προς την “Πράσινη Ενέργεια” θα δώσει νέα ώθηση στα πράγματα , οι μηχανές της βιομηχανίας κι η παγκόσμια παραγωγή θα πάρουν φωτιά και το χρήμα θα αρχίσει να ξανακινείται.
  Μια σειρά στολών από παλιές οικιακές συσκευές , αυτοκίνητα, μηχανήματα κλπ θα πρέπει να αντικατασταθούν παγκοσμίως και τα νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις του πλανήτη να προχωρήσουν υποχρεωτικά στην αντικατάσταση τους με την αγορά νέων, “πράσινων” συσκευών…

  Χρειάζεται μια πρόφαση για να γίνει αυτό ,για να επανεκκινήσει η κατανάλωση και να ανασάνει ο μηχανισμός κυκλοφορίας του χρήματος που σήμερα πηγαίνει ασθμαίνοντας και τελεί υπό καθεστώς κόπωσης…
  Η Κλιματική αλλαγή ακούγεται μια ωραία δικαιολογητική βάση στα αφτιά του κοσμάκη.

  Οι επιστήμονες το πιο πιθανόν είναι να τα λένε σωστά τα πράγματα , αλλά πως θα βγουν οι ανά τον κόσμο πολιτικοί να ομολογήσουν δημοσίως ότι το παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που στήριζαν τους παρελθόντος αιώνες βρίσκεται σε αδιέξοδο, πλησιάζει στην λήξη του και δυστυχώς επτωχεύσαμεν και δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις?
  Φαντάζεστε τον παγκόσμιας κλίμακας Μέγκασεισμό που θα προκαλέσει μια τέτοια δήλωση ?!

  Έπειτα είναι και το άλλο, δεν ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα επαρκούν προς εκμετάλλευση τα αποθέματα των υφιστάμενων πηγων ενέργειας κατά τρόπον που να καλύπτουν συνολικά τις παγκόσμιες ανάγκες …

  Ακόμα ούτε στην Αρκτική, ούτε στην Ανταρκτική , νομίζω, έχει πέσει έστω μια βίδα που να εξυπηρετεί την εξόρυξη των φημολογούμενων τεράστιων ποσοτήτων υδρογονανθράκων τους !
  Βρισκόμαστε στο στάδιο που ακόμα παλεύουν για την μοιρασιά τους.

  Άντε κι ας πούμε ότι κάποια στιγμή τα συμφώνησαν, πόσα χρόνια θα χρειαστούν από εκεί και πέρα, για να εγκατασταθούν σε Αρκτικοί/Ανταρκτική σταθμοί εξόρυξης των υδατανθράκων τους και να απολαύσουμε σε παγκόσμια κλίμακα τα πρώτα αποτελέσματα ?

  Κι αυτός ο σταθμός πυρηνικής σύντηξης του διεθνούς προγράμματος ITER στο Cadarache στην Νότια . Γαλλία από αναβολή σε αναβολή το πάει!
  Ακόμα συναρμολογείται ο Θερμοπυρηνικος Πειραματικός Αντιδραστήρα του !!!
  Έχει εξοκείλει προ πολλού των
  αρχικών χρονοδιαγραμμάτων … Αναμένονταν, έλεγαν, να ολοκληρωθεί το 2020 και να δώσει τα πρώτα αποτέλεσμα το 2023, τώρα η ολοκλήρωση του αναμένεται το 2025 και τα πρώτα αποτελέσματα του το 2035 !!!
  Από εκεί και πέρα βλέπουμε εάν το πρώτο πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο και πόσο διάστημα θα απαιτηθεί για την κατασκευή εργοστασίων -σντιδραστηρων παραγωγής ενέργειας μέσω πυρηνικής σύντηξης στα προηγμένα έστω κράτη..

  Τη σήμερον ημέρα, δεν βρίσκεται ούτε ένα πεφωτισμένο μυαλό να εφεύρει και να μας δώσει μια εντελώς καινούργιο κοσμοθεωρία ενός νέου κι εντελώς πρωτότυπου κοσμοσυστήματος, που θα αποδειχθεί βιώσιμο και λειτουργικό στους κατοίκους αυτού του πλανήτη.
  Οι παλιές προτάσεις, ομολογουμένως δεν λειτούργησαν…

  Οι επιστήμονες καλά τα λένε κι άριστα πράττουν και προστατεύουν την επιστήμη τους.
  Κάποιοι έχουν φτάσει σε σημείο να τραβάνε από τα μαλλιά κάποια πράγματα , για να μεταθέσουν σε άλλους την ευθύνη για τις δικές τους ελλείψεις κι αδυναμίες…

  Πάντως λαμβάνοντας υπόψη τα όσα επικαλούνται οι επιστήμονες εγώ βγάζω τα συμπεράσματα που ακολουθούν:
  α- Ενα είναι το ενθαρρυντικό ότι, δεν υφίσταται καμία κλιματική αλλαγή ικανή στο μέλλον να καταστρέψει τον πλανήτη και να οδηγήσει σε εξαφάνιση της ανθρώπινης ζωής πάνω σε αυτόν.
  β- Κι ένα είναι το αποθαρρυντικο , με βάση αυτά που λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες, πως ανάλογα με τους κύκλους που κάνει το κλίμα στον πλανήτη , έχουμε φτάσει σε μια φυσική καμπή ξηρασίας η οποία προοιωνίζει για το ανθρώπινο είδος δύσκολες μέρες…
  γ- Δεν πειράζει, από αυτήν την άποψη, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν παλιότερα κι οι πρόγονοι μας.
  Αυτοί επέζησαν, θα επιζήσουμε κι εμείς!

 3. Ας όψεται ο αυτόματος ορθογράφος του Google!

  Α. 0 Διορθώσεις στον ορθόν, έτσι για να βγαίνει νόημα
  δηλαδή :
  1. Είναι στόλοι παλιών οικιακών συσκευών, αυτοκινήτων ,
  μηχανημάτων κλπ και δεν είναι στολές.
  2. Είναι “τους παρελθόντες αιώνες” και δεν είναι
  “τους παρελθόντος αιώνες”.
  3. Είναι “για να εγκατασταθούν σε Αρκτική/Ανταρκτική
  σταθμοί εξόρυξης των υδρογονανθράκων τους ” και δεν είναι
  “για να εγκατασταθούν σε Αρκτικοί/Ανταρκτική σταθμοί εξόρυξης
  των υδατανθράκων τους “.

  Β. Συμπλήρωση, έτσι για να γνωρίζουμε που αναφερόμαστε:
  Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δίνεται πιο κάτω,
  https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
  προκύπτει σε πραγματικό χρόνο:
  1.- Ποιο είναι ακριβώς το τρέχον
  πραγματικό εθνικό χρέος των κρατών ,
  2.- Ποια είναι η αναλογία του εξωτερικού χρέους τους
  προς το ΑΕΠ τους και
  3.- Ποια είναι η αναλογία του δημόσιου χρέους τους
  προς το ΑΕΠ τους.
  Η σελίδα ξεκινά με φθίνουσα πορεία από το μεγαλύτερο
  χρέος προς το μικρότερο….Τα δε στοιχεία της είναι επίσημα
  και νομίζω εξαιρετικά διαφωτιστικά.

  Υστ: Θεού θέλοντος και …Καιρού επιτρέποντος, εύχομαι
  όλα να πάνε καλά, χωρίς πολέμους και τα συναφή…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,746ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα