«Όχι μόνο δεν είμαστε «μοναδικοί», δεν είμαστε καν ‘κληρονόμοι’ του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

«Ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός Άλφα, ανέφερε ότι ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τις πρακτικές του προκατόχου του, Νίκολα Γκρούεφσκι και εξήγησε γιατί δεν συμφωνεί με τη θέση του προηγούμενου πρωθυπουργού ότι «τα Σκόπια είναι οι μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου», γράφει ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής πύλης «Plus Info», Μπράνκο Γκερόσκι (Бранко Героски ) και της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (Σλόμποντεν Πέτσατ).

Θα σημειώσει:

«Δεν υπάρχει ανάγκη να ξοδευτεί η σύγχρονη ‘Μακεδονία’ για να οικειοποιηθεί οποιαδήποτε άτομα από την αρχαία Μακεδονία. Με αυτό δεν αποδεικνύεται τίποτε, δεν κερδίζεται τίποτε. Απλά χάνουμε. Πρέπει να πούμε με τόλμη και σαφήνεια τις θέσεις της ταυτότητάς μας. Και εδώ διαφωνώ μερικώς με τον Ζάεφ. Όχι μόνο «τα Σκόπια δεν είναι διάδοχοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου (εάν οι Αθηναίοι σωστά κατάλαβαν και μεταβίβασαν τη συνέντευξη του Ζάεφ) αλλά, ούτε καν κληρονόμοι! Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν υπάρχουν αντικείμενα, γραπτά αρχεία, ναοί και οτιδήποτε άλλο που να επιβεβαιώνει τα βασικά της ταυτότητάς μας: τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα έθιμα και όλα όσα συντελούν (απαρτίζουν) το αμάλγαμα που ονομάζουμε σήμερα ότι σχετίζονται με την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Οι πραγματικές μας ρίζες

Κατά την τελευταία δεκαετία η αρχαιολογία της χώρας μας έκανε ανασκαφές για να βρει αντικείμενα που να επιβεβαιώνουν ότι η ταυτότητά μας ανάγεται στην αρχαία αυτοκρατορία, αλλά δεν βρήκε τίποτε.

Πρέπει να καταλάβουμε εγκαίρως εμείς οι (Σλάβο) «Μακεδόνες» δεν χρειάζεται να σκάψουμε.
Οι ναοί μας είναι πάνω από τη γη, είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός τον οποίο ο κόσμος θαυμάζει.

Είμαστε υπερήφανοι για τη «μακεδονική»(σλαβική) γλώσσα μας. Έχουμε εκκλησίες και μοναστήρια, αγίους και πίνακες ζωγραφικής που κόβουν την αναπνοή, εικόνες στις οποίες ο κόσμος υποκλίνεται. Σε όλον τον κόσμο αναγνωρίζεται η αποστολική συμβολή μας στη σλαβική παιδεία, εμπνευσμένα έργα της αναγέννησης μας , αναγνωρισμένα έργα των σύγχρονων συγγραφέων μας, όλα αυτά είναι ο πολιτιστικός μας κώδικας, αναγνωρίσιμος από όλον τον κόσμο. Όχι χθες, αλλά εδώ και δεκαετίες. Την ιστορία μας την ξέρει όλος ο κόσμος.

…Δυστυχώς, η πρόβλεψή μου ότι η αυτοκρατορία των Μακεδόνων (του Νίκολα Γκρούεφσκι) θα διαρκούσε λίγο, ήταν λανθασμένη. Διήρκεσε για μια ολόκληρη δεκαετία.

Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό!

Προς το συμφέρον της ταυτότητας μας και τους έθνους μας πρέπει αποφασιστικά να σταματήσει η γελοιότητα με την ιστορία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου ότι τάχα είμαστε απόγονοι και να βρούμε τις πραγματικές μας ρίζες.

(Στοιχεία από plusinfo.mk)

www.echedoros-a.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Makedonija / makedonci , Αυτό είναι που συμφέρει την Ελλάδα. Με συμφωνία μη χρήσης από αυτούς των λέξεων Μακεδονία Macedonia και αφαιρεσει αλλητρωτισμών με ρήτρες Αν τους επαναφέρουν ή αν κάνουν χρήστη των Μακεδονία Macedonia

    • Μηπως Κεντρικη Βαλκανικη-Κεντροβαλκανιοι, οπως Κεντρικη Αφρικη-Κεντροαφρικανοι ειναι καλυτερα για ολους μας ,κυριως γιαυτους , που ξεπερνουν πολυ γρηγορα τις αυταπατες τους για την κληρονομια των Μσκεδονων μας , που ηταν ,ειναι και θα ειναι Ελληνες;;;. Αργοτερα μπορει και πολλοι απ ‘αυτους να ζητησουν την Ελληνικη υπηκοοτητα, οπως αλλοι να ζητησουν την Βουλγαρικη ,η, την Αλβανικη . ”Καιρος φερνει τα λαχανα ,καιρος τα παραπουλια”.Καλη χρονια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα