Όχι εν κρυπτώ, όλα στο φως…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

November 18, 2022   Μάθαμε από δημοσιεύματα ότι συνεδρίασε στην Αθήνα το ελληνοτουρκικό φόρουμ, το οποίο είχε συνεδριάσει και πάλι στη Σμύρνη πριν από μερικούς μήνες.

Είναι ένα άτυπο φόρουμ, που συγκεντρώνει πρώην διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους και εργάζεται για την ελληνοτουρκική φιλία και την αλληλοκατανόηση των δύο χωρών!

Τη συνάντηση στην Αθήνα αποκάλυψε ο πρώην διπλωμάτης και πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας Χασάν Γκογκούς, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε το φόρουμ με τον Νίκο Δένδια και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα κ. Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να βρίσκονται και να συζητούν και να έχουν και επίσημες επαφές, αλλά το να γίνεται αυτό εν κρυπτώ μάλλον δεν είναι καλό μήνυμα. Από ελληνικής πλευράς, απ’ όσο γνωρίζουμε, στις επαφές συμμετέχουν ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Φίλης και Δημήτρης Τριανταφύλλου και η κ. Πωλίνα Λάμψα.

Από δημοσιογράφους δεν γνωρίζουμε ποιοι συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ, είτε ως μέλη είτε ως καλεσμένοι σε τέτοιες συναντήσεις. Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά δεν είναι απλώς θέμα επικοινωνίας μεταξύ των ελίτ των δύο χωρών, αλλά ο τουρκικός επεκτατισμός, τον οποίο πρέπει να έχουν στο στόχαστρό τους τέτοιες πρωτοβουλίες και όχι να τον ξεπλένουν.

Τι κουβέντιαζαν οι δυο τους μιάμιση ώρα; Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοούσε ο τούρκος διπλωμάτης γράφοντας σε άρθρο του ότι στη συνά­ντηση με τον Νίκο Δένδια, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο υπουργός, που δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει εναντίον της Τουρκίας, έσταζε… μέλι και αν μπορούσε να επαναλάβει το 10% απ’ όσα είπε στη συνάντηση αυτή μπροστά στον Τύπο ασφαλώς δεν θα παρέμενε κανένα πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. [email protected] ΤΟ ΠΑΡΟΝ

paron.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “έσταζε… μέλι και αν μπορούσε να επαναλάβει το 10% απ’ όσα είπε στη συνάντηση αυτή μπροστά στον Τύπο ασφαλώς δεν θα παρέμενε κανένα πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”

    Μάλλον ο “Τύπος” δεν καταγράφει σωστά τις τοποθετήσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

    Η χώρα μας, ακόμη και με όλον τον αμερικανικό στόλο σύμμαχο δεν είναι σε θέση να επιτεθεί στην τουρκία, αφού η κατάληψη και ο έλεγχος τουρκικού εδάφους είναι πρακτικά αδύνατος για τα δεδομένα μας (θα ήταν εξάλλου και κωμικό, ένας λαός 10 εκατομμυρίων να επιχειρεί να καταλάβει έδαφος μιας γειτονικής χώρας με περίπου τον δεκαπλάσσιο πληθυσμό και με τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό του νατο να έχει άμεση πρόσβαση στο καταληφθέν έδαφος.

    Είναι συνεπώς ολοφάνερο, ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχει καθαρά αμυντικό προσανατολισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα