Όρλιακας: το μέλλον της αστροπαρατήρησης.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και συνεργάτης της ΝΑΣΑ Θανάσης Οικονόμου, ο ομότιμος καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο Φυσικός και Σύμβουλος για την εκτέλεση του έργου Σπύρος Κάνουρας, ανέλαβαν εδώ και χρόνια την πρωτοβουλία για την κατασκευή ενός εκπαιδευτικού αστρονομικού πάρκου στο όρος Όρλιακας, πάνω απο τα Γρεβενά.

Συμπαραστάτης τους η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Παρά τα γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα που συναντά το έργο, οι διαδικασίες προχωρούν και δεν αποκλείεται να δούμε ένα προχωρημένο αστρονομικό παρατηρητήριο στη Βόρειο Ελλάδα, το οποίο θα συμπληρώνουν εκπαιδευτικές διαδικασίες πρωτόγνωρες για τον ελλαδικό χώρο.

Η εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα” της TV-100 φιλοξένησετην Πέμπτη 6 Απριλίου τους τρείς αυτούς επιστήμονες οι οποίοι εξηγούν τι ακριβώς θα είναι το εκπαιδευτικό αστρονομικό πάρκο και σε ποιό σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Ο κ Οικονόμου αναφέρθηκε και στο αμερικανορωσικό πρόγραμμα για την προσεδάφιση στον Άρη.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη απο τις 9μμ-10μμ και επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο απο τις 5μμ-6μμ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αξιολογη προσπαθεια , εστω και για τουριστικη προβολη του Ορλιακα-ποια ειναι αραγε η αρχαια ονομασια του -,των Γρεβενων και της Δυτικης Μακεδονιας, αρκει στην ονομασια του και στον ιστοτοπο, στο παρκο και σε ο,τι αλλο σχετικο πραγματοποιηθει, να αναφερεται και η λεξη-περιοχη Δυτικη Μακεδονια, για να ενημερωθουν οι ανιστορητοι θετικοι -κυριως -διεθνεις επιστημονες, οτι δεν ειναι Μακεδονια, το ψευδωνυμο ΦΥΡΟΜ , αλλα η μονο Ελληνικη -εξ’ολοκληρου – Μακεδονια, που με τα σημεια του οριζοντος χωριζεται σε Ανατολικη, Κεντρικη, Δυτικη και σε λιγα χρονια ενσωματωμενη και την -αρχαιοθεν ελληνικη -Ανω Μακεδονια. Ελπιζουμε οι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ μας να μεταφερουν την πατριωτικη εισηγηση μας στους πρωτοπορους κ.κ. Οικονομου , Σειραδακη και κυριως τον κ. Κανουρα. Αναμενουμε συντομα, το αποτελεσμα , για κατοχυρωση της επιστημονικης ονομασιας του παρκου. ΧΑΙΡΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα