Όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Κραν Μοντάνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

LIVE: Όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Κραν Μοντάνα

Με την κατάθεση των προτάσεων όλων των πλευρών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, άρχισε η δεύτερη βδομάδα των διαπραγματεύσεων στο ελβετικό θέρετρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρωί δόθηκαν τα έγγραφα της κάθε πλευράς για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις στα Ηνωμένα Έθνη.

Στη συνέχεια αφού αποχώρησαν οι εγγυήτριες δυνάμεις δόθηκαν τα έγγραφα των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά παρέδωσε τρία έγγραφα. Ένα που αφορά την ασφάλεια, ένα για την εφαρμογή της λύσης και ένα για όλα τα άλλα ζητήματα (εσωτερικές πτυχές).

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πρωινής συνάντησης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε σχετικά και με τη βιασύνη κάποιων, όπως είπε, να πάνε στο Κραν Μοντάνα οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, πως «κάποιοι βιάζονται να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο».

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η εισήγηση για να έρθουν οι πρωθυπουργοί ήταν του Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Η ενέργειά του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από πλευράς Βρετανών. Επίσης, όλες οι πλευρές υπέδειξαν στον κ. Άιντε ότι θα πρέπει να σταματήσει με τα διαδικαστικά και να προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή την ώρα, ακολουθεί μαραθώνιος συσκέψεων μέχρι και τις 19:00, οπόταν και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών.

Στις 19:00 ώρα Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο ηγετών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Στις 20:30 ώρα Κύπρου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Τραπέζι 1. Υπολογίζεται ότι η συνάντηση αυτή θα κρατήσει μέχρι τις 10 το βράδυ, ώρα Κύπρου.

Η προετοιμασίες των πλευρών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις:

Κραν Μοντάνα: Αποστολή Ανδρέας Πιμπίσιης

philenews.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα