Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει «καμία ένδειξη» που να επιτρέπει την απόδοση της θανατηφόρας έκρηξης στην Πολωνία «σε εσκεμμένη επίθεση» κατά της χώρας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική μας ανάλυση, το περιστατικό προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος ο οποίος εβλήθη για την υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους απέναντι στους ρωσικού πυραύλους Cruise», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Συνεπώς με βάση όσα δηλώνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αφού ο πύραυλος ήταν ουκρανικός…όλα καλά και η ζωή συνεχίζεται με δύο ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί.

Υπενθυμίζουε ότι τις πρώτες ώρες μετά από το πλήγμα το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί είχαν προχωρήσει σε …πολεμική κινητοποίηση, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο πύραυλος ήρθε από τη Ρωσία! Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ουκρανικό πύραυλο, το κλίμα…άλλαξε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη χθες Τρίτη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι “απίθανο” η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

Πιθανόν να είναι ουκρανικός ο πύραυλος, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας

Ο πύραυλος που κατέπεσε χθες σε χωριό της Πολωνίας στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν πιθανόν ένας S-300, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Νούντα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρσοβία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας, είπε ο Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», πρόσθεσε.

Η Πολωνία συνεχίζει να αναλύει το ενδεχόμενο επίκλησης του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της πρόβλεψης αυτής, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

https://www.militaire.gr/ola-kala-me-to-thanato-dyo-politon-sti-polonia-epeidi-o-pyraylos-itan-oykranikos-ti-dilose-o-gg-toy-nato/