Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Τα τουρκικά αλιευτικά σαρώνουν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σαρώνουν στην κυριολεξία μέρα και νύχτα. Με υπερσύγχρονα σκάφη ψαρεύουν στις ακτές μας παραβιάζοντας και αυτά τα 6 ναυτικά μίλια. Είναι εφοδιασμένα με γεννήτριες που κάνουν τη νύχτα μέρα και οι Μηχανότρατές τους γδέρνουν όλο το βυθό του Αιγαίου. Ακόμη και τα δίχτυα τους έχουν μικρότερους βρόγχους των επιτρεπόμενων ώστε να μην ξεφύγει τίποτα, να μην αφήσουν τίποτα για τους Έλληνες ψαράδες.

Στο Βόρειο Αιγαίο έχουν κατασκευάσει λιμάνι στον Αίνο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, ώστε ο στόλος τους να έχει πλήρη άνεση και άμεση εγγύτητα στους ψαρότοπους και ψαρεύουν καθημερινά μέχρι το Άγιο Όρος. Στο νότο ψαρεύουν στα χωρικά ύδατα, αλλά και δυτικά των νήσων στο κεντρικό Αιγαίο.

Τελευταία προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Έφθασαν και στα νότια της Γαύδου!

Εμείς τί κάνουμε; Τί κάνει το Λιμενικό μας που τελευταία έχει εξοπλιστεί με νέα, γρήγορα περιπολικά; Γιατί επιτρέπει αυτή την ασυδοσία σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων, αλλά και της απαράδεκτης, θρασείας παραβίασης της Εθνικής μας κυριαρχίας;

«Δεν κάνει τίποτα, τους αφήνει ανεξέλεγκτους. Οι Τούρκοι έρχονται στα 100 μέτρα από την Λαδοξέρα Σαμοθράκης κι εμείς βάσει οδηγίας της Ε.Ε. πλησιάζουμε μόλις στα 6 μίλια!» δηλώνει ο Πρόεδρος των αλιέων της Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Σαρίκας, με αγωνία και απόγνωση.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε. Να δοθούν εντολές στο Λιμενικό να παρεμβαίνει σε κάθε παρανομία τους. Οποιοδήποτε τουρκικό αλιευτικό παραβαίνει τους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς νόμους να οδηγείται σε λιμάνι, να κατάσχεται το αλίευμα – σε περίπτωση επανάληψης και το σκάφος – και να φυλακίζονται οι υπεύθυνοι Τούρκοι.

Αλλά και αυτή η προφανής διαδικασία είναι ημίμετρο. Η λύση και γι’ αυτό το ζήτημα είναι απλή.

  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ
  • ΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ
  • ΒΕΤΟ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ για οιαδήποτε οικονομική ή άλλη διευκόλυνση της Τουρκίας.

Και επιτέλους, γιατί δεν προχωράμε τόσα χρόνια τουλάχιστον στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια!

Μήπως φοβόμαστε το δήθεν “casus belli” τους; Είναι νόμιμο δικαίωμά μας και νόμος τους Κράτους από το 1995.

Και για να καθησυχάσω τους «φοβικούς» τους θυμίζω ότι οι Τούρκοι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα εκτός από «τουρκικά λόγια». Ξέρει καλά ο Ερντογάν ότι αν τολμήσει να επιτεθεί θα καταστραφεί οριστικά. Σε λίγες ώρες οι λεβέντες πιλότοι μας θα έχουν καταρρίψει τα αεροπλάνα τους και θα έχουν αχρηστεύσει τα αεροδρόμιά τους. Τα συνεχή «λοκαρίσματα» το αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας. Αφήνω που στην τουρκική αεροπορία δεν έχει μείνει ικανός πιλότος πια. Τους ξεπάστρεψε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Λοιπόν ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!

Απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη στον ενικό:

Κυριάκο τόλμησε. Όλοι οι Έλληνες είναι μαζί σου. Θα προσφέρεις μέγιστη Υπηρεσία στην Πατρίδα.

«Θαρσεῖν χρή,

τάχ’ αὒριον ἒσετ’ ἄμεινον»

Χρειάζεται θάρρος,

αύριο όλα θα είναι καλύτερα

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

https://www.militaire.gr/quot-os-pote-tha-epitrepoyme-stoys-toyrkoys-na-klevoyn-sto-aigaio-toys-psarades-mas-quot-pr-emfietzogloy/