Ωρα για την παγίδα του Θουκυδίδη.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η είδηση που δημοσιεύει το ιστολόγιο της Deutsche Welle στα ελληνικά λέει πως η Γερμανική προεδρία θέλει να εμβαθύνει το διάλογο με την Τουρκία.
Ο διάλογος, γενικώς, είναι καλός. Μπορεί να λύσει προβλήματα και να εκτονώσει εντάσεις.
Για την Ελλάδα, όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων υποχωρήσεων:
1.-Οποιοσδήποτε διάλογος δεν μπορεί να μεταφραστεί σε πιέσεις προς την Ελλάδα να μην αντιδράσει σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
2.-Καμιά υποχώρηση και καμιά εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία όσο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
3.-Η εγκατάλειψη ηττοπαθών θέσεων όπως εκφράστηκαν απο διακεκριμένους ακαδημαϊκούς είναι επιβεβλημένη. Το Δίκαιο της Θάλασσα είναι σαφές ότι τα νησιά, όπως το Καστελόριζο, έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Το αν το Διεθνές Δικαστήριο, σε περίπτωση προσφυγής δώσει πλήρη επήρεια στο Καστελόριζο ή όχι είναι μια άλλη υπόθεση. Αλλά δεν μπορούν πολιτικά και ακαδημαϊκά πρόσωπα να προδικάζουν την απόφαση. Στο δικαστήριο, αν προσφύγει η χώρα, πηγαίνεις να κερδίσεις Αν δεν τα καταφέρεις είναι μια άλλη υπόθεση. Αλλά δεν μπορείς να υπονομεύεις τις θέσεις σου εκ προοιμίου, μόνος σου.
4.-Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ας μην επαναπαύονται στα υψηλά ποσοστά που απολαμβάνουν στις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος εγκρίνει ορισμένες κινήσεις τους και αποστρέφει το πρόσωπό του απο την τραγική εμπειρία του Συριζα. Αλλά οποιαδήποτε υποχώρηση στις κόκκινες γραμμές θα έχει άμεσα και οδυνηρά αποτελέσματα για τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα του.
5.-Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν φθάσει στα όριά τους. Είναι η ώρα να πέσουν στην Παγίδα του Θουκυδίδη. Και θα πέσουν.
6.-Αξιόλογο δυναμικό τόσο στο υπουργείο εξωτερικών όσο και στην ελληνική κοινωνία υπάρχει για να μπορέσει η χώρα να διαμορφώσει πολιτική. Χρειάζεται πολιτική βούληση, οργάνωση και καθορισμός στρατηγικών προτεραιοτήτων για τη χώρα. Γιατί δεν το κάνουν;

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Χρειάζεται πολιτική βούληση, οργάνωση και καθορισμός στρατηγικών προτεραιοτήτων για τη χώρα. Γιατί δεν το κάνουν;”

    Πάντα το ίδιο ερώτημα και πάντα η ίδια απάντηση από μένα: Διότι δεν θέλουν, δεν τούς ενδιαφέρει.

    Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ιγνατίου και Νίκος Μελέτης έγραψαν το βιβλίο «Η συμφωνία που ‘γκρίζαρε’ το Αιγαίο – ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ», παραθέτοντας ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν την καταστροφική υποχωρητικότητα τής πολιτικής Σημίτη, τα αποτελέσματα τής οποία πληρώνομε μέχρι σήμερα, και να που παρουσιάζεται ο γνωστός σημιτάνθρωπος Πανταγιάς, να τούς βγάλει ψεύτες… Δυστυχώς, οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, δεν έδειξαν την πρέπουσα στάση, που να ανατρέπει την εθελόδουλη πολιτική Σημίτη, αλλά εξακολουθούν να αερολογούν περί διαλόγου με την Τουρκία και ΜΟΕ, λες και είναι δυνατόν να κάνει κανείς διάλογο με «πειρατές» .

  2. Δυστυχώς ο κ.Επισκεπτης έχει δίκιο αγαπητές Ανιχνευσεις.Το σημερινό πολιτικό προσωπικό φαίνεται ότι θα συνεχίσει υποχωρήσεις και παραχωρησεις και δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πού θα μας φτάσει.

  3. Γιατί δεν κάνετε όλοι λίγο υπομονή; Σύντομα θα ξέρουμε.

    Αν είναι να κάνει κάτι στο Αιγαίο ο Πόντιος, θα το κάνει πριν τις Αμερικάνικες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα