Ωμή προειδοποίηση Ρος και άμεση απάντηση Άδωνι: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

O Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπορν Ρος. Φωτογραφία via Twitter

NOVEMBER 19, 2019

Θετικά βλέπει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπορν Ρος. Όμως, μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον προειδοποίησε για «τους μακροπρόθεσμους κινδύνους», οι οποίοι –όπως τόνισε- «απορρέουν από τη συνεργασία (της Ελλάδας) με την Κίνα».

Αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει πλέον η Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός πρόσφερε στην Ελλάδα μία συμβουλή: η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.

Τόνισε και τα εξής: “Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας».

Στον κ. Ρος απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

Πηγή: Ωμή προειδοποίηση Ρος και άμεση απάντηση Άδωνι: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων https://hellasjournal.com/2019/11/omi-proeidopoiisi-ros-kai-amesi-apantisi-adoni-min-pesete-stin-pagida-ton-kinezon/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 1)”η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα”:
    ΠΟΙΑ Η ΠΑΓΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
    2) “Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας”:
    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ
    3)”Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας”:
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα