«Ψυχρολουσία» από Παρίσι προς Αθήνα: Το «Dixmude» αντί να κάνει άσκηση με Έλληνες έκανε με Τούρκους στο Αιγαίο 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

(Ανανέωση-Αρχικό κείμενο: 09.10): Tα περί ελληνογαλλικής συμμαχίας και ότι το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» το οποίο συμμετέχει στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020» είναι δείγμα στήριξης του Παρισιού θα πρέπει να αναθεωρηθούν γιατί πριν μερικές ημέρες το γαλλικό σκάφος έκανε ασκήσεις με τουρκικά πλοία.

Τις φωτογραφίες των ασκήσεων τις δημοσιοποίησε το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις οποίες έσπευσε να ανεβάσει στο twitter η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, για να μας προσγειώσει η ίδια στην πραγματικότητα.

Οι Τούρκοι με την κίνησή τους αυτή όχι μόνο διέλυσαν τις ελληνικές αυταπάτες αλλά «ξεμπρόστιασαν» και μια ακόμα υποτιθέμενη σύμμαχο η οποία όπως αποδεικνύεται παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις από την Άγκυρα συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί της.

Αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν στο Παρίσι και προφανώς θα λάβει τη στήριξη του… στα λόγια. Ο πρωθυπουργός προφανώς θεωρεί ότι η συμφωνία για την αγορά γαλλικών φρεγατών για τον ελληνικό Στόλο είναι κάτι που θα «δέσει» τους Γάλλους υπέρ μας αλλά δεν είναι έτσι.

Όπως και στην ζωή έτσι και σε επίπεδο κρατών μόλις κάποιος «κάνει την δουλειά του» μην τον είδατε…

Turkish Emb. Athens@TC_Atina

🇹🇷Navy Frigates TCG Gediz and TCG Gökova, supporting , had conducted PASSEX in the Central Mediterranean respectively with 🇩🇪FGS MACLENBURG VORPOMMERN and 🇫🇷FS DIXMUDE via @tcsavunma https://twitter.com/tcsavunma/status/1221507031267446786 

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

NATO’nun Deniz Muhafızı Harekâtı’na destek sağlayan Türk Deniz Görev Kuvveti unsurlarından TCG GEDİZ fırkateynimiz ile Alman fırkateyni FGS MACLENBURG VORPOMMERN; TCG GÖKOVA fırkateynimiz ile Fransız gemisi FS DIXMUDE arasında Orta Akdeniz’de Geçiş Eğitimleri icra edildi.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Turkish Emb. Athens

Να σημειώσουμε επίσης ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με πηγή ο Ντόναλντ Τραμπ «τόνισε την ανάγκη Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Ότι οι ΗΠΑ επιθμούν την επίλυση των τουκικών διεκδικήσεων δηλαδή, να πάμε στην Χάγη για να τα βρούμε σε ότι απαιτούν οι Τούρκοι.

Οπότε αν στην Αθήνα περιμένουν βοήθεια έναντι της Τουρκίας, θα μείνουν στο περίμενε…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/842128_poia-stirixi-apo-tin-gallia-elikopteroforo-dixmude

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα