Η 46χρονη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, γυναικολόγος στο επάγγελμα, είναι αντικείμενο δύο καταγγελιών για βιασμό από δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που εξασκούσε το επάγγελμα της γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή με γνώση του φακέλου που επικαλείται το περιοδικό Marianne και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.

Σύμφωνα με το FranceInfo «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος ίδιος υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne. Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και εργάστηκε κατά την προηγούμενη θητεία της για την προώθηση της καλύτερης αναγνώρισης της ενδομητρίωσης.

Ποια είναι η Ελληνίδα που διόρισε ο Ε.Μακρόν στην κυβέρνηση

Η γυναικολόγος-χειρουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εργάζεται εδώ και 15 χρόνια στη Γαλλία. Εχει λάβει μέρος σε εκστρατεία για την ενδομητρίωση.

Από το 2019 ευρωβουλευτής με συμμετοχή στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Η 46χρονη γυναικολόγος – χειρουργός γεννήθηκε στην Σπάρτη, από πατέρα στρατιωτικό. Σπούδασε στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία μετά το 2007, εργαζόμενη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σεν-Μαντέ.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/xrysoula-zaxaropoulou-i-ellinida-ypourgos-tou-makron-katigoreitai-gia-dyo-viasmous/