Χρήστος Ροζάκης στον Γ. Σαχίνη: Το Καστελόριζο δεν δικαιούται πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ- Να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα Χ.Υ. στα 12 ν.μ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χρήστος Ροζάκης στον Γ. Σαχίνη: Το Καστελόριζο δεν δικαιούται πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ- Να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα Χ.Υ. στα 12 ν.μ.

⭕️ Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική και Κεντρικά Μεσόγειο, ο ρόλος «κλειδί» της Ελληνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κρήτη, νότια και ανατολικά, οι Τουρκικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, και η στρατηγική σκακιέρα με τους εμφανείς και αφανείς πρωταγωνιστές, μεγάλων αλλαγών στην περιοχή μας.

⭕️ Το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, οι θαλάσσιες ζώνες, οι οριοθετήσεις, η επήρεια των νησιών και ο πραγματικός ρόλος υπερεθνικών οργανισμών στην Μεσόγειο.

⭕️ Οι εξελίξεις στην Λιβύη, τα διλήμματα και ο ρόλος της Αιγύπτου, η Κυπριακή Δημοκρατία και οι μεγάλοι παίκτες ισχύος.

⭕️ Τα δύο αποκαλυπτικά βιβλία για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας- Ελλάδας, του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Τράμπ, Τζον Μπόλντον και των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη.

▶️ Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, παρεμβαίνει ένας από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές με βαθιά γνώση θεμάτων Διεθνούς Δικαίου, ο Χρήστος Ροζάκης, άλλοτε μέλος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών- Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ

Στην εκπομπή συνομιλούν και παρεμβαίνουν:

▶️ Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διδάκτορας Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

▶️ Ο Δημήτρης Ξενάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο την Διεθνή Πολιτική και την Μεσόγειο

▶️ Ο Ναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης

▶️ Ο Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Γκίνης

Και ακόμη:

▶️ Ο Πρέσβης ε.τ. και Διδάκτορας Ιστορίας, Περικλής Νεάρχου

▶️ Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ στις ΗΠΑ

Μία συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα των Εθνικών Θεμάτων με φόντο τις μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις νέες ισορροπίες των στρατηγικών συντελεστών ισχύος σε όλο τον πλανήτη.

Χρήστος Ροζάκης στον Γ. Σαχίνη: Το Καστελόριζο δεν δικαιούται πλήρη επήρεια στην ΑΟΖ- Να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα Χ.Υ. στα 12 ν.μ.

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ: Ο Σαχίνης είναι Μέγας! Ιδού εδώ, μια λαμπρή ευκαιρία. Την οξύνοιά του, την οξυδέρκειά του, την ετοιμολογία του, την μόρφωσή του, την ενημέρωσή του, το ήθος του και τη λεβεντιά του δεν διαθέτει κανείς στην ελληνική τηλοψία. Είναι κυβερνήτης τού, επ’ αγαθώ σκοπώ πάντα, διαλόγου που διαχειρίζεται, σε όλες τις εκπομπές του. Έχεις την έντονη αίσθηση ότι τις επόμενες στον συνομιλητή του ερωτήσεις τις έχει υποκλέψει από το δικό σου μυαλό. ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Απολαύστε τον, σάς παρακαλώ,και εδώ, στη συζήτησή με τον γκουρού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Χρήστο Ροζάκη. ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ. Αν από κάποιο σημείο και πέρα σταματά να τον κολλά στον τοίχο και να τον πυροβολεί, είναι γιατί διαπιστώνει τα βαθιά γεράματά του. Έχουμε πολλούς που αξίζουνε. Αλλά σε μιαν αριστίνδην ελληνικήν κυβέρνηση θα είχα θέση πάντα για τουλάχιστον δύο πρόσωπα: Τον Κωνσταντίνο Γρίβα και το Γιώργο Σαχίνη.

  2. Η Μακροβιότερη πλέον, πολύ-θεματική εκπομπή συνεντεύξεων της Ελληνικής Τηλεόρασης όχι μόνο σε Περιφερειακό αλλά και Εθνικό επίπεδο, αφού μεταδίδεται αδιάλειπτα από το 1996, συνεχίζεται και φέτος μπαίνοντας στο 23ο έτος της.

    Η εκπομπή «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» επιμένει να αναφέρεται σε μία ευρεία θεματική από την πολιτική και την οικονομία, στην κοινωνία και την ιστορία, τον πολιτισμό και την φιλοσοφία, τις τεχνολογίες αιχμής και την καθημερινότητα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
    Για 22η χρονιά η εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ είναι στην συχνότητα της ΚΡΗΤΗ-ΤV κάθε Παρασκευή στις 10 το βράδυ με τον δικό της διακριτό κύκλο καλεσμένων από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης της οικονομίας, του πολιτισμού και της ενημέρωσης.
    ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

    Στα 23 χρόνια της πορείας της μέσα πάντα από την ίδια συχνότητα , την εκπομπή έχουν επιλέξει για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, κορυφαίοι έλληνες διανοητές, επιστήμονες, πολιτικοί και φορείς της κοινωνίας, καθώς και προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής, πνευματικής και πολιτικής κληρονομιάς.

    Οι θεματικές της έχουν γίνει πολλές φορές σημείο αναφοράς σε πανελλήνιο αλλά και εκτός Ελλάδας επίπεδο με βασικό γνώμονα την παράθεση όλων των απόψεων που κυοφορούνται είτε στη κοινωνία της Κρήτης είτε στην Ελλάδα και τον κόσμο.

    Έκλεισε τα 24 χρόνια και τού χρόνου θα πάει για τα 25. Η ευρύτητα των θεμάτων που προσεγγίζει είναι όντως καταπληκτική. Η ικανότητα τού Γ. Σαχίνη αναγνωρισμένη πια, τόσο για την επιμέλεια των εκπομπών του, όσο για την ευρυμάθεια και την μαεστρία του να διευθύνει την συζήτηση, χωρίς να θέλει να επιβάλει την δική του άποψη. Θέτει καίρια ερωτήματα και αφήνει τον συνομιλητή του να απαντήσει, χωρίς να διακόπτει, όπως γίνεται στις περισσότερες εκπομπές αυτού τού τύπου.

    «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» και «ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ» ήταν και είναι οι δύο εκπομπές που παρακολουθούσα και παρακολουθώ, αν και όχι πια τόσο συχνά, όπως πρώτα.

    _______________________________________

    Για τον Ροζάκη δεν έχω τίποτε να πω. Είναι γνωστός για τις θέσεις του.

  3. Συμφωνώ και συνυπογράφω, απολύτως. Και ο κ. Σαχίνης και ο κ. Σαββίδης έχουν τους φανατικούς τους, φανατικούς επί τω ερευνάν το πλέον σωστόν και αληθές, χωρίς παρωπίδες και επηρεασμούς συμφερόντων. Είθε να τους ακούγανε περισσότεροι και να γίνουν οι ιδιοι περισσότεροι.

  4. Πρώτη φορά ακούω γι’ αυτή την εκπομπή. :\

    Τον Κωνσταντίνο Γρίβα όμως, πάντα τον παρακολουθώ (και διαβάζω) με προσοχή. Όπως και τον Θεοφάνη Τάση με τον συγκροτημένο και μεστό λόγο του.

    Θα προσπαθήσω να δω την εκπομπή στο youtube πάντως, μια και στα σχόλια γίνεται χαμός!

    • Εάν δεν είσαι στην Κρήτη, μπορείς να δεις το κανάλι “ΚΡΗΤΗ TV” δορυφορικά, π.χ. με cosmote tv. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 10 μ.μ. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Όμως και από το YouTube μπορείς να την δεις, διότι κάθε εκπομπή αναρτάται την επομένη αμέσως εδώ https://www.youtube.com/channel/UCaR9ZClw2irsJ8RMm31KNvA Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα, μπορείς να παρακολουθήσεις τις συνεντεύξεις τού Γιώργου Σαχίνη από τον Ρ/Σ 98.4, που είναι εξίσου ενδιαφέρουσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα