Χαφτάρ: Θα χτυπήσουμε κάθε τουρκικό στοιχείο στη Λιβύη- Απάντηση της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάιος 21, 2020. 17:17

«Τις επόμενες ώρες, θα δείτε τη μεγαλύτερη αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία της Λιβύης. Όλοι οι τουρκικοί στόχοι και τα συμφέροντα είναι νόμιμοι στόχοι των πολεμικών μας αεροσκαφών», αυτό δήλωσε ο Χαλίφα Χαφτάρ, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις το τούρκικο υπουργείο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αξίζει να σημειωθεί η ανακοίνωση που αναφέρεται από ξένο οργανισμό Τύπου, ότι η παράνομη πολιτοφυλακή που συνδέεται με τον πραξικοπηματία Χαφτάρ θα στοχεύσει τα τουρκικά συμφέροντα με εναέρια στοιχεία μετά την παραλαβή νέων πολεμικών αεροσκαφών με ξένη υποστήριξη στην Ανατολική Λιβύη, αντικατοπτρίζει  το παραλήρημα του από τις πρόσφατες απώλειες και είναι η σαφέστερη ένδειξη ότι ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του σκοπεύουν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στη Λιβύη».

Εάν στοχοποιηθούν τα τουρκικά συμφέροντα το πλήγμα θα είναι πολύ βαρύ

«Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι εάν στοχοποιηθούν τα τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες και θα θεωρήσουμε τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χαφτάρ νόμιμους στόχους».

Αντίδραση από τον πρόεδρο

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι «εάν τα συμφέροντά μας στοχευθούν, δηλώνουμε ότι θα θεωρήσουμε τα στοιχεία του Χαφτάρ ως νόμιμο στόχο και τονίζουμε ότι θα αντιδράσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση».

8 πολεμικά αεροσκάφη από τη Ρωσία στον Χαφτάρ

Το τούρκικο δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φετί Μπασάγκα δήλωσε ότι η Ρωσία έστειλε τουλάχιστον 8 πολεμικά αεροσκάφη στον Χαφτάρ.

Ο Μπασάγκα μιλώντας στην τηλεόραση Bloomberg δήλωσε ότι τουλάχιστον 8 μαχητικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας για παράδοση στην ανατολική Λιβύη και πρόκειται για 6 Mig-29 και 2  Su-24.

Όπως σημειώνεται σε αυτό δεν έγινε καμία δήλωση από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μεγάλες απώλειες για τουρκικούς στόχους

Σύμφωνα με τις εν λόγω ειδήσεις- συνεχίζει το δημοσίευμα- η αεροπορία που συνδέεται με τις πολιτοφυλακές του Χαφτάρ (σημ: τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης) ισχυρίστηκε επίσης ότι θα «ξεκινήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία της Λιβύης ενάντια στους τουρκικούς στόχους».

Με τη συνδρομή της Τουρκίας συνολικά 5 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Παντσίρ, από τα οποία το ένα στην περιοχή νότια της πρωτεύουσας, εξουδετερώθηκαν κατά την επίθεση  και κατάληψη από τις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ της στρατηγικής αεροπορικής βάσης αλ Ουατίγια.

sondakika

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα