Χαμόγελα και ανακούφιση στην Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη Μακρόν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΕΙ, ΤΟΥΣΚ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ

 Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχθηκε η Ευρώπη την σαρωτική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.
Χαμόγελα και ανακούφιση στην Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη Μακρόν

Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ εξέφρασε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι Γάλλοι επέλεξαν τον δρόμο του «ευρωπαϊκού μέλλοντος» της χώρας τους, σημείωσε με ικανοποίηση απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Εμανουέλ Μακρόν μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Είμαι ευτυχής που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», ανέφερε ο Γιούνκερ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χαιρέτισε την ψήφο των Γάλλων υπέρ «της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης». «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους πολίτες που διάλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη από την τυραννία των ψεύτικών ειδήσεων», έγραψε ο Ντ. Τουσκ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «συνεχάρη θερμά» τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω «από τις αξίες της Δημοκρατίας».

ethnos.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εγω ,τωρα, να μη επισημανω οτι, η μονη , που δεν συνεχαρη αυτοπροσωπως ,αλλα δια του αντιπροσωπου της ,τον κ. ΜΑΚΡΟΝ ειναι η καγκελαριος της Γερμανιας κα ΜΕΡΚΕΛ,- που κερδισε και τις σημερινες εκλογες στο κρατιδιο ΧΟΛΣΤΑΙΝ και μαλλον βαδιζει προς τον θριαμβον στις ομοσπονδιακες εκλογες του προσεχους Σεπτεμβριου- . Τυχαιο;;; . Παντως πρεπει να μας απασχολει και η θεση των συνελληνων αντιΜερκελιστων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα