Χαλίφα Χαφτάρ σε Ερντογάν: Οι οθωμανικές φαντασιώσεις σας έχουν τελειώσει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ότι «η ανεξαρτησία δεν αξίζει όσο ο τουρκικός στρατός καταλαμβάνει τμήματα της χώρας μας», επιβεβαιώνοντας ότι «πρέπει να φύγει και αυτό θα γίνει είτε ειρηνικά είτε με πόλεμο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία απορρίπτει την ειρήνη στη Λιβύη».

Ο Χαφτάρ εξέδωσε μια σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία, τονίζοντας ότι οι οθωμανικές φαντασιώσεις του καθεστώτος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν τελειώσει και ότι η χώρα της Λιβύης δεν θα καταστεί  ποτέ μέρος τους.

«Η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεών σας έχει τελειώσει και πρέπει να επιλέξετε αν θα φύγετε ή θα πολεμήσετε», είπε κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση στην αεροπορική βάση Μπενίνα στη Βεγγάζη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 69ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας του.

Ο Χαφτάρ επισκεπτόμενος μια μοίρα  με αεροσκάφη MiG-21, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προσβλέπουν προς την ειρήνη και ανταποκρίθηκαν στη διεθνή κοινότητα που ζήτησε την κατάπαυση του πυρός με την ελπίδα ότι θα γίνουν σεβαστές οι νόμιμες φιλοδοξίες των Λιβύων, θα επιβληθεί η ειρήνη και θα σταματήσουν τον επιτιθέμενο.

Σημειώνοντας ότι ο επιτιθέμενος δεν σταμάτησε να στέλνει μισθοφόρους και όπλα κάθε είδους, κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον των Λιβύων, αψηφώντας τη Λιβυκή βούληση και υποτιμώντας τις ανθρώπινες αξίες.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, τόνισε ότι η Τουρκία επιμένει να στέλνει νέους μισθοφόρους και εξοπλισμό και κατασκευάζει βάσεις και εγκαταστάσεις.

«Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την επιμονή της Τουρκίας στον πόλεμο και την αυταπάτη ότι θα επιτύχει τα όνειρα της επέκτασής της για τον έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων για να καρπωθεί από τον πλούτο και την οικονομία μας και κατόπιν να διεισδύσει στα βάθη της Αφρικής», όπως είπε.

Al Bayanhttps://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα