Χίλιες φορές ΟΧΙ στο Μακεδονία ή παράγωγα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Στη δημοσκόπηση της MARC («Πρώτο Θέμα» 14/1/18) το 68% απαντά «ΟΧΙ» στο όνομα Μακεδονία ή παράγωγο και μόνο το 23,6% λέει «ναι». Στο «όχι» Μακεδονία-Θράκη έχουν το υψηλότερο ποσοστό (73,3%), ενώ το Λεκανοπέδιο το χαμηλότερο (62,5%). Δείκτης ευαισθησιών …

Η πλύση εγκεφάλου με την οποία καθημερινά το σύστημα βομβαρδίζει τον ελληνικό λαό δεν έπιασε, δεν  ρίζωσε. Πυκνώνουν, πολλαπλασιάζονται και δυναμώνουν συνεχώς οι φωνές που αξιώνουν «Όχι στο Μακεδονία, Όχι στη σύνθετη».

Θα προχωρήσει ξυπόλητη στα αγκάθια η Κυβέρνηση; Συνειδητοποιεί ότι ο Ζάεφ θα πάει τους δικούς του σε δημοψήφισμα, σέρνοντας εκόντα-άκοντα και τον κ. Τσίπρα, όπου βεβαίως θα συντριβεί το «ναι» του;

Ήταν βλάσφημη, χυδαία και επιεικώς παιδαριώδης η δήλωση του Γραφείου ΥπΕξ που ταύτισε την Εκκλησία με την …Χρυσή Αυγή!

Ο οζόστομος συντάκτης της δεν πληροφορήθηκε, δεν άκουσε ποτέ για την Εθναρχούσα Εκκλησία και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στους υπέρ της Ελευθερίας αγώνες του Γένους;

Γινόμαστε μονότονοι και ενοχλητικοί για τις πολιτικές και δημοσιογραφικές ελίτ που επιμένουν «αγαλλομένω ποδί» με ελαφρά συνείδηση να παραχωρούν εν όλω, ή εν μέρει το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους σλάβους των Σκοπίων. Αν με ελληνική υπογραφή παραδοθεί το όνομα Μακεδονία, όχι μόνο δεν θα λυθεί το σκοπιανό, αλλά αντιθέτως θα διαιωνισθεί στους αιώνες των αιώνων.

Η πολιτικά αφελής και εθνικά επικίνδυνη μετατόπιση του θέματος το 1992 από την Ευρώπη, όπου η Ελλάς έχει veto, στα Ηνωμένα Έθνη, όπου δεν έχει, κρατάει ζωντανό το σκοπιανό.

Ο πιο αποτυχημένος «διαπραγματευτής» του Ο.Η.Ε. Μάθιου Νίμιτς επί 26 χρόνια κοσκινίζει, αλλά αδυνατεί να ζυμώσει, λόγω της αβουλίας του και της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, τα οποία δεν αποφασίζει να συνετίσει.

Λύση με άθικτο το ιδεολόγημα ταυτότητας – έθνους  – γλώσσας δεν είναι λύση, αλλά αναγνώριση του κλέφτη ως ιδιοκτήτη.

Έμπειρος διπλωμάτης, που διαχειρίστηκε στην πρώτη φάση του όσο του επέτρεψαν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι των Αθηνών, πρόθυμοι στο «δούναι» και παρητημένοι από το «λαβείν», ο κ. Χρίστος Ζαχαράκης, θέτει τας χείρας εις τους τύπους των ήλων του προβλήματος («Κ», 14/1/18).

Σχεδόν όλοι που ονοματολογούν περί Σκοπίων αναφέρουν το Μακεδονία ως «συνταγματικό» τους όνομα (τί σόι συνταγματικό… σε ένα σύνταγμα το οποίο έχει αναθεωρηθεί 20 φορές από το 92 έως σήμερα).  Ο κ. Ζαχαράκης κυριολεκτεί. Γράφει για «λεγόμενο συνταγματικό» όνομα βάζοντας στη θέση τους ρηχούς σκοπιανολόγους των ημερών οι οποίοι «φθάνουν μέχρι σημείου πολλές φορές, επιδείξεως πρόδηλης άγνοιας, γελοιότητας και ευσεβοποθισμού, με δημόσια κατάθεση ιδεών και εισηγήσεων ονοματολογίας».

Ο αρθρογράφος θέτει αμείλικτα και δυστυχώς αναπάντητα ερωτήματα περί του κατά πόσον έχει προηγηθεί μία  εμπεριστατωμένη στάθμιση των αντικειμενικών δεδομένων του προβλήματος πέραν του ονόματος αυτού καθ’ εαυτό. Είναι πάντως απίθανο να έχει συμβεί αυτό.

Ο βολονταρισμός (=ιδιότητα του διαθέτοντος ισχυρή βούληση) είναι χρήσιμος όταν εξορκίζει τον μπιζιμποντισμό (= εκ του αγγλικού busybody ο αδιάκριτος, ο περίεργος, αυτός που ανακατεύεται και παρεμβαίνει ευκαίρως ακαίρως στις ξένες υποθέσεις, φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν) συνήθη αρνητική όψη του βολονταρισμού. Για τους ιδαλγούς της «σύνθετης» τα ερωτήματα του πρέσβη είναι αμείλικτα. Τελικά ο Ζάεφ, το πολύ θα μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων, το μόνο που έχει δημόσια υποσχεθεί, και θα μετακινήσει 1-2 αγάλματα του αγαλματοποιού γενιτσάρου προκατόχου του.

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και σε προενταξιακή διαδικασία μαζί με την Αλβανία στην Ε.Ε. εντός του 2018. Με πίεση τους συναινέσαμε το 2008 να μπει η Αλβανία στο ΝΑΤΟ θυσιάζοντας ένα εθνικό μας εργαλείο. Τώρα μας ζητούν να αφοπλιστούμε για το υπόλοιπο της Αλβανίας και για το διπλό των Σκοπίων. Ας πειθαναγκάσουν σκοπιανούς και αλβανούς να εκπληρώσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας και βλέπουμε. Ιδού στάδιον λαμπρόν για Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να πράξουν τα δέοντα αξιοποιώντας το γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ ο  «σεϊχουλισλάμης» της Άγκυρας έχει αφηνιάσει και καταληφθεί από ανθελληνικό delirium λόγων και πράξεων. Απειλούν τα νησιά μας, απειλούν την Κύπρο, απειλούν ό,τι ελληνικόν.

Ωστόσο εκτιμάται ότι στην αμυντική τεχνολογία συντελείται μία πραγματική κοσμογονία όπου δυστυχώς εμφανίζεται ως ισότιμος, ο εξ ανατολών. Αλλά εμείς μεριμνούμε και τυρβάζουμε περί άλλα, π.χ. πώς θα ξεπουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας!.

Ο τούρκος έχει συμπαραγωγές της τελευταίας λέξης της πολεμικής τέχνης και εμπορεύεται ήδη πολεμικό υλικό. Πήρε τους S-400. Έγκριτος γνώστης των τεκταινομένων ο Μιχάλης Ιγνατίου (Mignatiou.com) επισημαίνει αφυπνιστικά ότι: Υπάρχουν οι πολλαπλασιαστές ισχύος, τα συστήματα ενεργητικής προστασίας αρμάτων μάχης, πακέτα αναβάθμισης παλαιών συστημάτων, δυνατότητα ένταξής μας στο ευρωπαϊκό μαχητικό 5ης γενεάς. Αλλά οι ημέτεροι αγρόν αγοράζουν…

Κάποιοι πρέπει επίσης να διαφωτίσουν τους αμερικανούς που συνήθως, εν ονόματι της υπερισχύος τους, υποτιμούν καταστάσεις που θα έπρεπε να δουν εντελώς διαφορετικά.

Ο παρανοϊκός σφετερισμός της ιστορίας μας, της παράδοσής μας της ταυτότητάς μας από ένα αβέβαιο και ασύντακτο σλαβικό συνονθύλευμα το οποίο, εν όψει της δημογραφικής έκρηξης του αλβανισμού, δεν θα ελέγχεται ούτε κατά διάνοια από αυτούς που το θάλπουν και το θωπεύουν σήμερα, εγκυμονεί ακόμη και μεσοπρόθεσμους κινδύνους γενικότερης αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Ώρα να βροντοφωνάξουμε στην διαπασών το μήνυμα του αειθαλούς Μίκη Θεοδωράκη: «Ξυπνήστε πατριώτες! Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν – ακόμη χειρότερα – την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός.  Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός»!

                                                  Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail: [email protected], [email protected]

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα