Φωτογραφία -ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Maersk Launceston έχει κόψει στα δύο το Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Είναι δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση όταν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Launceston έχει περάσει πάνω από το ναρκοθηρευτικό πλοίο και το έχει κόψει στα δύο.

Στην αριστερή πλευρά της εικόνας-ντοκουμέντο από τα ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στον Πειραιά και δημοσιεύει το Arxipelagos, διακρίνεται το τμήμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» που παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας, στο κέντρο φαίνεται το τεράστιο Maersk Launceston να συνεχίζει την επιβραδυνόμενη πορεία του, ενώ στη δεξιά πλευρά διακρίνεται ακόμα το πρυμναίο τμήμα του πολεμικού πλοίου που έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο και δεν έχει ακόμα βυθιστεί.

Νωρίτερα είχε τραβηχτεί ακόμα μία φωτογραφία, στην οποία φαίνονται οι πορείες που ακολουθούσαν τα δύο πλοία πριν συναντηθούν. Το Maersk Launceston έχει αποπλεύσει από το Ικόνιο και το «Καλλιστώ» από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” :

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του  πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ  δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/naytiko/928654_fotografia-ntokoymento-i-stigmi-poy-maersk-launceston-ehei-kopsei-sta

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα