Φυσικό αέριο: Συνομιλίες Ερντογάν με Gazprom για τουρκικό κόμβο και ρωσικές προμήθειες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Πούτιν είχε προτείνει τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, μετά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν τις προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, αφού οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα. Μάλιστα την Κυριακή Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν νέες συνομιλίες.

Την Κυριακή συνομιλίες με Πούτιν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικείμενη συνάντηση θα μιλήσουν γύρω από τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ είναι βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα επεκταθούν και σε άλλα θέματα, όπως το ενεργειακό.

Ο Ερντογάν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν τρεις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει τακτικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς έχει προσπαθήσει κατά διαστήματα να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή.

Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις Πούτιν με Ερντογάν , ο ρώσος πρόεδρος είχε τονίσει ότι «θέλουμε να κάνουμε την Τουρκία το μεγαλύτερο κέντρο φυσικού αερίου στον κόσμο».

Ασφαλέστερη οδός

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι η ασφαλέστερη οδός για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όλες οι συμφωνίες που έγιναν τον Αύγουστο εκπληρώνονται. Οι αρμόδιοι υπουργοί εκπληρώνουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί. Πραγματοποιούνται μελέτες τόσο για την επενδυτική διαδικασία όσο και για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου Άκουγιου.

Ο τούρκος πρόεδρος, αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει από τον Πούτιν να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία.

«Όλοι βιώνουμε στενά τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα» είχε δηλώσει προσθέτοντας ότι «πάντα λέω ότι μια δίκαιη ειρήνη μπορεί να εδραιωθεί με τη διπλωματία, ότι δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο και ηττημένοι στη δίκαιη ειρήνη».

in.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα