Φυλάκιση 31 ετών στη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Αμοιρίδη, για τη αποτροπιαστική δολοφονία του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC.

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σύζυγός του, η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από εκείνη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών.

Στο τέλος της δίκης, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ένας δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα “κτηνώδες”.

Ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Γκόμες, ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, κρίθηκε αθώος, αλλά έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε.

Είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ το 2004 με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.

Η 40χρονη τότε σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί από την αρχή καθώς είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για το φόνο του πρέσβη.

H γυναίκα-αράχνη

Η ιστορία του άτυχου Ελληνα διπλωμάτη τα είχε τελικά όλα: έναν κοσμοπολίτη πρεσβευτή, μια εντυπωσιακή Βραζιλιάνα σύζυγο που τα ήθελε όλα -ακόμη και την περιουσία του- εκτός από τον σύζυγό της, την απιστία και έναν εραστή που μετατράπηκε σε δολοφόνο για τη Φρανσουάζ που λάτρεψε με ένα πάθος που τον τύφλωσε. Τι απέμεινε; Ενα αστυνομικό και δικαστικό θρίλερ, ένα κοριτσάκι που έμεινε ορφανό στα 10 του χρόνια από πατέρα και με τη μητέρα της να καταλήγει στη φυλακή για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του. Απέμεινε και κάτι άλλο: οι φίλοι, οι συγγενείς του διπλωμάτη και οι άνθρωποι που τον γνώριζαν, οι οποίοι χαρακτηρίζαν πριν χρόνια τη σύζυγο-σύντροφό του ως «γυναίκα-σατανά», «γυναίκα-αράχνη», ένα πλάσμα απόμακρο που δεν επιθυμούσε να γίνει αρεστό στον κοινωνικό του περίγυρο. Οι προσπάθειες του Ελληνα διπλωμάτη ώστε να προσαρμοστεί η Φρανσουάζ σε ένα περιβάλλον και έναν περίγυρο που απαιτούσαν ανέκαθεν χαμηλούς τόνους λόγω της ιδιότητάς του απέτυχαν. Η γυναίκα του ήταν μια εκρηκτική περσόνα που ουσιαστικά ασφυκτιούσε δίπλα του, αν όχι από την πρώτη στιγμή, σίγουρα μετά τα πρώτα χρόνια της κοινής τους ζωής, η οποία κατέληξε στην άγρια δολοφονία του.

Το κορίτσι από το Ρίο που ήθελε τα πάντα

Καταγόμενη από μια σχετικά φτωχή οικογένεια, η Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα μεγάλωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο ευελπιστώντας σε μια καλύτερη ζωή, όπως χιλιάδες άλλες όμορφες κοπέλες σε μια μεγαλούπολη που δεν προσφέρει και τις πιο κατάλληλες ευκαιρίες. Οι όμορφες κοπέλες περίσσευαν, όπως και η φτώχεια σε οικογένειες σαν τη δική της. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που ερευνούν το παρελθόν της μετά τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καταφέρει να μάθουν απλές πτυχές της ζωής της. Η μητέρα της, μια φτωχή γυναίκα που λάτρευε τον Αμοιρίδη, κρατάει μετά τα όσα έχουν γίνει το στόμα της ερμητικά κλειστό σε ό,τι αφορά την κόρη της, ένα πάλαι ποτέ φιλόδοξο κορίτσι που ήθελε να ξεφύγει από τη μιζέρια μιας γειτονιάς του Ρίο και να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Μέχρι το 2004 δεν τα είχε καταφέρει, παρά το γεγονός ότι ήταν μια όμορφη γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που λάτρευε την καλή ζωή όσο την είχε γνωρίσει μέσα από κάποιες περιστασιακές γνωριμίες με άντρες που είχαν οικονομική άνεση και την έβαλαν σε άλλους κύκλους.

Αυτοί ήταν που την έκαναν να εντρυφήσει στη σαμπάνια, στις λεπτές γεύσεις και τις σικ λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στις λαϊκές τάξεις και την high society σε μια κοσμοπολίτικη πόλη σαν το Ρίο, εκεί όπου οι φαβέλες απλώνονται πάνω από τις αριστοκρατικές συνοικίες δημιουργώντας μια μοναδική αντίθεση. Της άρεσε τόσο, ώστε όταν το 2004 γνώρισε σε μια κυριολεκτικά μοιραία βραδιά για τη ζωή της τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ρίο Κυριάκο Αμοιρίδη, δεν έχασε τη ευκαιρία να τον προσεγγίσει και να τον γοητεύσει, διαθέτοντας τα κατάλληλα προσόντα. Στα τριάντα της χρόνια ήταν ένα ποθητό πλάσμα, μια γυναίκα που έχοντας μάθει να στέκεται σε κοινωνικά events και να φέρεται ανάλογα ένιωσε ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι η ευκαιρία της για μια άλλη ζωή, στην οποία δεν θα ανησυχεί για τίποτε. Κουβαλώντας τότε την ωριμότητα των 47 χρόνων του, ο Ελληνας διπλωμάτης είναι ένας κοσμοπολίτης που δεν μένει καθόλου αδιάφορος μπροστά στην εκθαμβωτική Βραζιλιάνα και στο φλερτ που έχει ξεκινήσει ανάμεσά τους. Δεν θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνουν ζευγάρι στη ζωή, παρά το γεγονός ότι ο δεσμός τους φαινόταν εφήμερος στην αρχή. Πορεύονται σχετικά αρμονικά δυστυχώς μόνο στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους, τότε που η Φρανσουάζ επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει παιδί μαζί του για να τον «δέσει» δίπλα της. Οταν θα συμβεί αυτό και ενώ λογικά ο ερχομός της κόρης τους θα ολοκλήρωνε την ευτυχία του ζευγαριού, η ζωή τους θα αλλάξει απότομα, όπως και η συμπεριφορά της Φρανσουάζ, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι τριβές είχαν αρχίσει νωρίτερα.

Τα πρώτα σύννεφα

Ο Αμοιρίδης, έχοντας προφανώς τους λόγους του, αρνείται αρχικά να δεχτεί ότι η μικρή είναι κόρη του και παρόλο που την αγαπάει, πείθεται μόνο μετά από τεστ DNA το οποίο πιστοποιεί ότι αυτός είναι ο πατέρας. Από τότε ζει γι’ αυτό το παιδί, ενώ η σχέση του με τη Φρανσουάζ μετά τον πολιτικό γάμο που έκαναν ατονεί. Φίλοι του από το διπλωματικό σώμα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έλεγαν ότι ακόμη και μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης του με τη Φρανσουάζ είχαν ήδη αρχίσει οι πρώτες εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού. Εντάσεις που με το πέρασμα των χρόνων θα έφερναν μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές μόρφωσης στο σημείο να νιώθει ξένη απέναντι στον άντρα που άλλαξε τη μοίρα της προς το καλύτερο. Ισως να περίμενε, σύμφωνα με δημοσιογράφους στη Βραζιλία, ότι η ζωή της θα ήταν ένα συνεχές glam γαϊτανάκι που θα περιείχε ταξίδια ανά τον κόσμο, πάρτυ και διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς. Οταν διαπίστωσε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό, αποφάσισε να αναλάβει δράση βγάζοντας προς τα έξω ένα άλλο πρόσωπο και αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις εντάσεις με τον σύζυγό της, τον οποίο θεωρούσε ότι «κρατούσε» λόγω της κόρης τους.

https://europost.gr/fylakisi-31-eton-sti-syzygo-ellina-presvi-sti-vrazilia-amoiridi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα