Φρίντριχ Μερτς: Σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας από τον υποψήφιο πρόεδρο του CDU

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΑΙ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

ΚΟΣΜΟΣ26|02|2020 | 14:05


Ο υποψήφιος πρόεδρος της CDU, Φρίντριχ Μερτς / Φωτογραφία: Michael Kappeler/dpa via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύσημα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη σκληρή στάση που τήρησαν έναντι της Ελλάδας στην κορύφωση της κρίσης χρέους το 2015 απένειμε ο υποψήφιος πρόεδρος του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Βερολίνο ο 64χρονος αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ και οπαδός του οικονομικού φιλελευθερισμού και των συντηρητικών αξιών, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν «γεράκι των πολυεθνικών», τόνισε ότι είχε προτείνει στη διάρκεια της κρίσης χρέους μια σκληρότερη θέση έναντι της Ελλάδας, όταν είχε τεθεί το θέμα νέας οικονομικής στήριξης της χώρας μας. «Αν θυμάμαι καλά τον Μάιο του 2015 οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είχαν αποφασίσει ομόφωνα να μην υποστηριχθεί πλέον οικονομικά η Ελλάδα. Εγώ τότε θεώρησα σωστή την απόφαση εκείνη», την οποία, όμως ανέτρεψαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. «Σε περίπτωση επανάληψης, όμως, μάλλον το μέρος των υπουργών Οικονομικών θα έπαιρνα παρά των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», είπε ο Μερτς.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μερτς εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Ποτέ δεν έκρυψα ότι θεωρώ αξιοκατάκριτη την πολιτική της ΕΚΤ», παρόλο το σεβασμό για την ανεξαρτησία της, είπε.
Η επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων πέρυσι «πυροδότησε δικαίως έντονες αντιδράσεις και στους κόλπους της ΕΚΤ», είπε. «Κι εγώ συμμερίζομαι αυτή την κριτική. Δεν βλέπω γιατί ήταν αναγκαίο αυτό».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/frintrih-merts-skliri-grammi-ellada-ypopsifio-proedro-cdu

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα