Στους… δρόμους κατεβαίνουν στη Φλώρινα ώστε να διαμαρτυρηθούν για το κόστος της θέρμανσης που θα κληθούν να πληρώσουν καθώς στην περιοχή τον χειμώνα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. «Ζητάμε δικαιοσύνη…το κόστος θέρμανσης στην περιοχή είναι δυσβάσταχτο λόγω του βαρύ χειμώνα και των χαμηλών θερμοκρασιών που έχουμε για ένα μεγάλο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος, μιλώντας στο MEGA.

Σε ερώτηση για τα επιδόματα που δικαιούται ένας κάτοικος, εξήγησε πως «ένα σπίτι 100 τ.μ στην Ελλάδα χρειάζεται 500 λίτρα πετρέλαιο, το αντίστοιχο σπίτι στη Φλώρινα χρειάζεται 2.500 λίτρα». Τόνισε πως την επιδότηση δεν μπορούν να τη λάβουν όλοι καθώς δύο εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια, άρα δεν το δικαιούνται. «Αυτό που λέμε είναι να καταβάλουμε ως κάτοικοι τους φόρους που καταβάλλει ο μέσος Έλληνας και από ‘κει και πέρα να είναι αφορολόγητο. Δηλαδή ο ειδικός φόρος καυσίμων είναι τόσο υψηλός που δημιουργεί τεράστιο θέμα» συμπλήρωσε. Μάλιστα, επισήμανε πως πέρυσι ένας τόνος πέλετ κόστιζε 250 ευρώ ενώ φέτος έχει ξεπεράσει τα 650.

Ολοκληρώνοντας, προσέθεσε πως η Φλώρινα είχε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην τελευταία απογραφή. «Αυτό σημαίνει πως τείνουμε να γίνουμε μια περιοχή συνταξιούχων και αν μη τι άλλο είναι εθνικό ζήτημα η κυβέρνηση να στηρίξει αυτές τις περιοχές» είπε ο κ. Σιάκος.

Μακεδονία