Φεριντούν Σινιρλίογλου: Ο εμβληματικός Τούρκος πρέσβης που “πυροβολεί” τον Ελληνισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μία ακόμα επιστολή κατέθεσε αυτές τις ημέρες η Τουρκία στον ΟΗΕ δια του μονίμου αντιπροσώπου μας πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου. Ήταν αυτός που με άλλη επιστολή του είχε καταθέσει τις συντεταγμένες της –κατ’ ισχυρισμό– τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ο Σινιρλίογλου δεν είναι διπλωμάτης της σειράς. Έχει, πρωτοστατήσει στην προσπάθεια της Άγκυρας όχι μόνο να δημιουργήσει αρνητικές για την Ελλάδα εντυπώσεις, αλλά και να αντλήσει νομιμοποίηση για κατάφωρα παράνομες θέσεις και δραστηριότητές της αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

Ο ανώτατος Τούρκος διπλωμάτης είναι πολύ γνωστός στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι έχει πλούσιο βιογραφικό και ενεργή εμπλοκή στα ελληνοτουρκικά. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές.

Αν και ήταν επίλεκτο στέλεχος της διπλωματικής υπηρεσίας επί μετακεμαλικού καθεστώτος, κατάφερε και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Τούρκου προέδρου. Ο Ταγίπ Ερντογάν τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους γνώστες των θεμάτων που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της τουρκικής διπλωματίας. Ο πρέσβης Σινιρλίογλου έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το Κυπριακό κι όχι μόνο σε ρόλο διεκπεραιωτή.

Θεωρείται από τους λίγους διπλωμάτες, οι οποίοι διαμορφώνουν αντιλήψεις και κατ’ επέκταση πολιτική σ’ όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παίξει κεντρικό ρόλο στη χάραξη της τουρκικής πολιτικής στην κυπριακή ΑΟΖ. Κάποιοι ενθυμούνται τη δική του επίσημη παρέμβαση στον ΟΗΕ, με την οποία είχε εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων Κυπρίων.

Για την ακρίβεια είχε υποστηρίξει ότι «το 1963 εκδίωξαν τους Τουρκοκύπριους από τα σπίτια τους και τα θεσμικά όργανα και, από το 1963 έως το 1974, πραγματοποίησαν ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έπρεπε να ζήσουν σε θύλακες υπό πολιορκία που αντιστοιχούσαν στο 3% της επιφάνειας του νησιού»

Τουρκική εκπαίδευση στη Θράκη

για την συνέχεια https://slpress.gr/diethni/ferintoyn-sinirliogloy-o-emvlimatikos-toyrkos-presvis-poy-quot-pyrovolei-quot-ton-ellinismo/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα