Hellas Journal: Φέρθηκε πιο αντρίκια από τους …άνδρες, δεν λύγισε και επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή: Σε αντίθεση με τους πραγματικούς ένοχους που την “κάρφωσαν” για να σωθούν (video)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Από μέρα σε μέρα θα βγει από τη φυλακή και θα συναντηθεί με το παιδάκι της. Φωτογραφία EP-085982B, Photographer: Vincent VAN DOORNICK, Copyright: ©European Union, Source : EP


Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης, διέταξε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, παρά το γεγονός ότι πιέστηκε αφόρητα, ακόμα και με απειλές ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί της, δεν ομολόγησε καμία ενοχή, αντίθετα επιμένει στην αθωότητά της. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κ. Καϊλή στο τέλος θα αθωωθεί, καθώς οι κατήγοροί της, είναι οι πραγματικοί ένοχοι για το Qatar-Gate.

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητά της μέχρι τέλους».  

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη μέρα για την Καϊλη και μένα γιατί δεν είμαι μόνο δικηγόρος αλλά και φίλος της. Βγαίνει από τη φυλακή, μπορώ να σας πω, με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόοπουλος.

Έτσι μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν του Βελγίου για το σκάνδαλο χρηματισμού, το Qatar Gate, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, βγαίνει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, η κ. Καϊλη θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Η ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή είχε αντιταχθεί σθεναρά στην εξακολούθηση του εγκλεισμού της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, την Τρίτη, ο δικηγόρος Σβ. Μέρι υποστήριξε ότι οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν νέα στοιχεία που να στηρίζουν την υπόθεση εναντίον της πελάτισσάς του και επιτέθηκε στην εισαγγελία ότι την κρατούσε στη φυλακή ως «τρόπαιο».

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου αρνήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του δικηγόρου.

  • Δηλώνει αθώα

Η Εύα Καϊλή, καθόλη τη διάρκεια της κράτησής της, δήλωνε ότι είναι αθώα και πως δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, υπενθύμισε στο δελτίο ειδήσεων του, το MEGA.

«Αφέθηκε εκτός φυλακών με περιορισμό στο σπίτι της και με βραχιολάκι. Είναι ένα μέτρο που εξακολουθεί να είναι επαχθές και πιστεύουμε ότι όσο αναδεικνύονται τα στοιχεία της δικογραφίας, θα αρθεί».

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον του δικαστηρίου. Η Εύα Καϊλή θα βγει από τη φυλακή, όχι σήμερα, αλλά όταν βρεθεί διαθέσιμο ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ θα βρίσκεται σε διαφορετικό σπίτι από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κάτι που ζήτησε και η ίδια.

«Την πίστεψα και αισθάνομαι πολύ συγκινημένος που μετά από τόσο καιρό είναι ελεύθερη και υπήρχαν άνθρωποι που την πίεζαν να ομολογήσει. Της είπα εάν είσαι αθώα, δεν μπορείς να ομολογήσεις κάτι», είπε ο Έλληνας δικηγόρος της.

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις 9 Δεκέμβριου για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο. Για την ίδια υπόθεση, είχε συλληφθεί και ο σύζυγός της ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου.

  • Η πρώτη αντίδραση όταν της ανακοινώθηκε η αποφυλάκισή της – «Θα δω το παιδί μου;»

Εκτός των φυλακών του Χάρεν στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλη, η οποία κατηγορείται για δωροδοκία στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

Μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν την απελευθέρωσή της με περιοριστικούς όρους, καθώς η Εύα Καϊλή θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης.

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κ. Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Έλληνας δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Για να μη γίνονται λάθη γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δε θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κ. Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».

  • «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου;»

Ο κ. Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας την στιγμή που η Εύα Καϊλή έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί, σημείωσε στο δελτίο του MEGA:

«Από χτες (προχτές) το βράδυ όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4 – 5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η π0ρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε ‘μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;’ Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κ. Καϊλή θα μένει μαζί με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά σε διαφορετικό χώρο.

«Υπάρχουν δύο χώροι. Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά».

  • «Υπάρχουν στοιχεία της αθωότητάς της»

Όπως λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της».

«Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στη μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της».

  • Δεν θα μείνει με τον σύντροφό της

Σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της θα μείνει μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή, όπως είπε ο δικηγόρος της στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι, έτσι κι αλλιώς θα ήθελε να μείνει σε άλλο σπίτι από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι η Εύα Καϊλή.

Η ανακοίνωση της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή έγινε νωρίς το απόγευμα, όμως από το πρωί είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου η οποία μάλιστα θα ήταν θετική για την κα Καϊλή μπορεί να έβγαινε ακόμη και σήμερα χωρίς να χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση των δικαστών.

Όπερ και εγένετο. Και αυτό με το σκεπτικό πως έτσι ακριβώς έγινε με τον Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του χωρίς να χρειαστεί να συνεδριάσει το προδικαστικό συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν γύρω στις 4 ώρα Ελλάδος ανακοινώθηκε η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα αποφυλακιστεί είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα εξαρτάται καθαρά από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένα μεγάλο ζήτημα για το πόσο γρήγορα θα βγει η κα Καϊλή είναι το πόσο γρήγορα θα βρεθεί βραχιολάκι καθώς φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη στο Βέλγιο.

Δηλώσεις για την αποφυλάκιση της έκαναν και οι δύο δικηγόροι της Ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί είπε:

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μαρί σε μια σύντομη δήλωση.

Το χρονικό

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η ίδια συνθήκη θα ισχύσει τώρα και για την ίδια.

Η Καϊλή φέρεται να είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω και γι’ αυτό η βουλευτική ασυλία της δεν είχε καμία ισχύ. Είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει γενική εντολή για δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου που διαθέτει στην Ελλάδα η ευρωβουλευτής, όπως και ο σύζυγός της ή άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Η Εύα Καϊλή ήταν η πρώτη που συνελήφθη για το Qatargate, όταν οι αρχές αποκάλυψαν την έρευνα που γινόταν για δωροδοκία ευρωβουλευτών από χώρες εκτός Ε.Ε., το Κατάρ και το Μαρόκο. Και οι δύο χώρες είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή.

Σε έρευνες στην κατοικία της Εύας Καϊλή και σε γραφεία, η βελγική αστυνομία κατάσχεσε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Στον απόηχο της αποκάλυψης του σκανδάλου, η Εύα Καϊλή είχε καθαιρεθεί από αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οπως αναφέρει το Euronews, η 44χρονη ευρωβουλευτής εξακολουθεί να δικαιούται μηνιαίο μισθό ύψος 7.146 ευρώ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν από τις βελγικές αρχές, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρζι, τον πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, τον διευθυντή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

  • Η συμφωνία του Παντσέρι με τις αρχές

Ο φερόμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, έχει έρθει σε συμφωνία συνεργασίας με τις αρχές.

Στις 18 Ιανουαρίου ο Παντσέρι υπέγραψε «μνημόνιο συνεργασίας», σύμφωνα με το οποίο δεσμεύεται «να ενημερώσει προσωπικά το δικαστικό σώμα και τους ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας και για τις οικονομικές συμφωνίες με τρίτα κράτη», αλλά και για την «εμπλοκή γνωστών και αγνώστων στη δικογραφία, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν».

Σε αντάλλαγμα για τις «πολύτιμες πληροφορίες» που θα δώσει στους εισαγγελείς, θα εκτίσει μειωμένη ποινή βάσει ενός βελγικού νόμου που ενθαρρύνει τους «pentiti» (μετανοήσαντες) να συνεργαστούν με τις αρχές. Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Βελγίου που γίνεται χρήση του συγκεκριμένου νόμου.

Hellas Journal

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τέτοια προβολή από την hellas iurnal με τέτοια φωτογραφία ,μάλλον θα την εισηγηθεί για διάδοχο του κ. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές ή εν καιρώ τω δέοντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα