Υπό κράτηση θα παραμείνει η Εύα Καϊλή: Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των βελγικών αρχών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Υπό κράτηση θα παραμείνει η Εύα Καϊλή μετά και τη νέα ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πριν από λίγο. Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης. Βάσει της ίδιας κρίσης, σε καθεστώς προφυλάκισης παραμένει και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή -τρίτη ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου- ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή μίλησε στο τέλος της ακρόασης και υποστήριξε πως η όλη διαδικασία τής έχει κοστίσει επαγγελματικά και πολιτικά και πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που την έχει διαλύσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», εάν το δικαστήριο αποφασίσει να μην αφήσει ελεύθερη την Εύα Καϊλή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει υπό κράτηση για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο Σβεν Μαρί υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή είναι φυλακισμένη για παραδειγματισμό, λόγω της θέσης της ως πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χαρακτήρισε μάλιστα, σύμφωνα με τη La Stampa, την φυλάκιση της Εύας Καϊλή «συμβολική».

«Ζητήσαμε την αποφυλάκιση υπό όρους ή, εναλλακτικά, τον κατ’ οίκον περιορισμό», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Σβεν Μαρί, επιβεβαίωσε πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους», είπε.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισήμανε ότι η ευρωβουλευτής «δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως «είναι ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον Πάπα της Ρώμης».

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω του αιτήματος του συνηγόρου τού κατηγορουμένου Μαρκ Ταραμπέλα, για εξαίρεση του επικεφαλής δικαστή, Μισέλ Κλεζ, από την υπόθεση.

Νωρίτερα, ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, ο Βέλγος Σβεν Μαρί, είχε αναφερθεί στις δύσκολες συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της», ανέφερε ο Σβεν Μαρί.

https://hellasjournal.com/2023/02/ipo-kratisi-tha-paramini-i-eva-kaili-en-anamoni-tis-episimis-anakinosis-ton-velgikon-archon/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα