Υπουργός Ακάρ: ¨Η Γαλλία εμπλέκεται σε δουλειές που ξεπερνάνε το μπόι και την ισχύ της¨

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν γνώμη για τους S-400, αποδεχόμενοι τον όρο που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για την κατάργηση των κυρώσεων και πρόσθεσε πως οι πύραυλοι αγοράστηκαν για να χρησιμοποιηθούν.

….

Ο Ακάρ ανέφερε : “Η Τουρκία δεν είναι χώρα που λέει ¨Ναι¨  σε ότι της λένε. Το θέμα της αεράμυνας της Τουρκίας υπάρχει από το 1982. Και τερματίστηκε με τους S-400. Μπήκαν τα κριτήρια και έγινε η αγορά. Η Ελλάδα διαθέτει s-300. Ζητάμε από τις ΗΠΑ να είναι αντικειμενικές. Ευχή μας είναι οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας να αλλάξουν γνώμη για αυτή την ακατάλληλη απόφαση. Τους s-400 τους πήραμε για να τους χρησιμοποιήσουμε και δεν τίθεται θέμα πώλησης τους. Φίλοι μας απέκτησαν ήδη Την ειδικότητα καθώς εκπαιδεύτηκαν. Μόνοι μας θα τους χρησιμοποιούμε. Η διοίκηση και οι εντολές τους θα είναι υπό τον έλεγχο μας.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ”

Ο ακάρ μίλησε επίσης για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. Άσκησε σκληρή κριτική προς την Γαλλία και την Ελλάδα. Είπε : “Η Τουρκία στην Λιβύη δεν έκανε τίποτε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Γαλλία για να σκεπάσει το έγκλημα της εκεί έστησε την επιχείρηση Ειρήνη. Η Γαλλία ασχολείται με την Τουρκία και εισέρχεται σε δουλειές που ξεπερνάνε το μπόι και την ισχύ της. Αλλά ο γαλλικός λαός το βλέπει αυτό. Έκανε συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Με αυτή τη συμφωνία έχασαν και ο λαός της Ελλάδας και ο λαός της Αιγύπτου. Πηγαίνουμε σε συνομιλίες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ και οι Έλληνες γείτονές μας δεν έρχονται. Καθώς η Ελληνική πλευρά συνελήφθη επ αυτοφώρω, προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση. Η συνθήκη της Λοζάνης και των Παρισίων λέει πως θα αποστρατιωτικοποιήσεις 23 νησιά”. Εσείς τοποθετήσατε στρατό στα 16 εξ αυτών. Απαντήστε για αυτό”.

Milli Savunma Bakanı Akar: S-400’leri kullanmak için aldık, vazgeçmemiz söz konusu değil | Haberler.com Ekonomi

https://tourkikanea.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7/akarfran/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα