Υπονοούμενα Ζάεφ για την εφαρμογή της συμφωνίας στις Πρέσπες: «Συνδέεται με την ευρωπαϊκή μας προοπτική»!  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Έκκληση» προς τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, απηύθυνε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας».

Θέλουμε και ΝΑΤΟ!

Επίσης, απευθυνόμενος στους πολίτες της Β. Μακεδονίας, έστειλε μήνυμα ότι τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα δεν μπορεί κανείς να της τα στερήσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, σημείωσε ότι αυτό που ζητείται από τους ηγέτες, είναι ένα «πράσινο φως», κάτι που δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα.

«Θα είναι όμως, ένα ξεκάθαρο σήμα της δέσμευσης στην ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι ηγέτες θα λάβουν τη σωστή απόφαση κατά την αυριανή και μεθαυριανή σύνοδο κορυφής.

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/813178_yponooymena-zaef-gia-tin-efarmogi-tis-symfonias-stis-prespes-syndeetai-me-tin

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με το υπονοουμενο του κ. Ζαεφ για την Συμφωνια των Πρεσπων , φαινεται οτι και αυτος δεν καταλαβε οτι στις 7 Ιουλιου 2019 κατεψηφισε ο Ελληνικος λαος τον φιλο του κ. Τσιπρα -που υπεγραψε και κυρωσε αυτην την Συμφωμνια -και αλλαξε η κυβερνηση της Ελλαδος, μια κυβερνηση που δεν ψηφισε την Συμφωνια και την θεωρει κακιστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα