ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Οι Βούλγαροι στο Σύνταγμα δεν θα εγγραφούν ως «Βουλγαρομακεδόνες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, οι Βούλγαροι στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας θα ενταχθούν με έναν και μοναδικό τρόπο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εγγραφούν ως «Βουλγαρομακεδόνες», αλλά, απλά ως μέρος του βουλγαρικού λαού», πρόσθεσε ότι οι συνταγματικές τροποποιήσεις προσδιορίζονται επακριβώς στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο.

«Εκεί λέει: Όπου αναφέρονται οι υπόλοιπες εθνοτικές κοινότητες, μετά το κόμμα πριν από «άλλες», θα πρέπει να προστεθούν και οι κοινότητες που θα προστεθούν», λέει ο Οσμάνι, διευκρινίζοντας ότι οι Βούλγαροι μπορούν να συμπεριληφθούν στο Σύνταγμα μόνο ως ένα πληθυσμιακό κομμάτι του βουλγαρικού λαού που ζει στη Βόρεια Μακεδονία.

Να μην χάσουμε την ευκαιρία όπως την χάσαμε με την Ελλάδα

Ο υπουργός προέτρεψε να μην χαθεί η ευκαιρία, όπως συνέβη πριν από 20 χρόνια με την Ελλάδα (σημ. με την άρνηση για αλλαγή του ονόματος της χώρας)  όπου χάθηκαν ολόκληρες γενιές, σύμφωνα με τον ίδιο, αν χάσουμε αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνουμε τις ίδιες συνταγματικές αλλαγές μετά 10 ή 15 χρόνια.

Το ζήτημα των Αλβανών

Σχετικά με την αντικατάσταση του όρου «20 τοις εκατό» με τον όρο «Αλβανοί», όπως ζητούν τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Οσμάνι είπε ότι πρέπει να εκτιμηθεί προσεκτικά εάν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

«Δίνω την υποστήριξή μου και με τα δύο χέρια, αλλά αν δούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει κατάχρηση, τότε θα πρέπει να προσέξουμε πώς παρουσιάζουμε το συμφέρον της κοινότητάς μας», είπε ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, σύμφωνα με το Makfax.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα