ΥΠΑΡΧΕΙ “ΑΝΟΙΓΜΑ” ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η είδηση, απο χθές, είναι ότι ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) (Τρίπολη) Mohammed Oun δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Mubashar TV ότι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες εξεύρεσης φιλικών λύσεων με χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.
Ο Ουν είπε ότι ο κόσμος έφτασε σε προχωρημένο στάδιο εκλογίκευσης για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, είτε μέσω φιλικών λύσεων είτε μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι ορισμένες χώρες έχουν καταφύγει σε μονομερείς λύσεις αντί για διάλογο και συναίνεση.
Το άνοιγμα προς την Ελλάδα είναι προφανές, παρά το καρφάκι.
Ο Λίβυος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις αφού στις 2 Ιανουαρίου επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον και συναντήθηκε με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της αμερικανικής εταιρείας ConocoPhillips, τους οποίους ενημέρωσε για το όραμα του υπουργείου για ανάπτυξη του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.
Προφανώς θα τα άκουσε και απο τους αμερικανούς, τώρα, που οι υδρογονάνθρακες επανήλθαν στην ενεργειακή επικαιρότητα.
Το θέμα χρήζει προσοχής απο δω και πέρα. Είναι λεπτό και απαιτεί προσεκτικές κινήσεις. Η Τουρκία, μάλλον, δεν διαδραματίζει τον πρώτο ρόλο. Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί, άρχισαν να δραστηριοποιούνται.
Οι Ανιχνεύσεις παρακολουθούν στενά το θέμα και έχουν πληροφόρηση.
Επανερχόμαστε σύντομα.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλλον άρχισαν να δραστηριοποιούνται -”τα λεφτά είναι πολλά μάννα”-οι Αμερικανικές ,Βρετανικές ,Γαλλικές , Γερμανικές και άλλες Πολυεθνικές Εταιρείες -ως προμετωπίδα- των κρατών τους -και αυτές είναι ακτύπητες και έχουν και τα αεροπλανοφόρα δίπλα τους σε όλη την Μεσόγειο.
    Για τις διχασμένες Τουρκία και Λιβύη ”θα μιλάμε τώρα” ,όπως θα ξανάγραφε και ο Αλεξανδρινός Καβάφης .
    Ο ”ΘΕΟΣ” ΖΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΑ , ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , -ΙΔΙΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 1941-44.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα