Υπάλληλοι της ΕΥΠ μετατίθενται στην ΕΛ.ΑΣ. – Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέες αλλαγές στη δομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προωθεί η κυβέρνηση, με την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μετάθεση μιας υποδιεύθυνσης που ασχολείται με θέματα οργανωμένου εγκλήματος – περίπου 100 πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΥΠ- στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αυτό γίνεται προκειμένου η υπηρεσία να ασχολείται / εστιάσει σε θέματα αμιγώς αρμοδιότητας της που είναι η εθνική ασφαλεια και όχι με θέματα οργανωμένου εγκλήματος. Η αντιπολίτευση αντίθετα λέει ότι δημιουργείται τάγμα ανεπιθύμητων και ότι μέσω αυτής της διαδικασίας απομακρύνονται από την ΕΥΠ οι μη αρεστοί.

Το άρθρο 10 της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής:

Ρύθμιση Θεμάτων προσωπικού Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

«Το προσωπικό που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ της Διεύθυνσης Β, Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π-Β) υποπερ. αγ’ περ. α’ παρ. 1 του άρθρου του π.δ. 1/2017 (Α’ 2) και στα γραφεία των Περιφερειακών Μονάδων Υποστήριξης Υποδιεύθυνσης Γ’ υποπερ. βα’ περ. παρ. του άρθρου του ιδίου ως άνω π.δ., όπως εξειδικεύεται Εσωτερικό Κανονισμό καιτον συνημμένο αυτόν Πίνακα Σύνθεσης και Κατανομής του Προσωπικού Ε.Υ.Π., μετατάσσεται σε Κεντρικές Περιφερειακές Υπηρεσίες Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως αυτές που ασκούν αρμοδιότητες δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ειδικής διάταξης, ίδια εργασίας, συνιστώμενες προσωποπαγείς Θέσεις πολιτικού προσωπικού, ή καταργούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με την «αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας με μετάταξη σε αυτήν έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης τονίζει: «Θέτουν την ΚΥΠ Μητσοτάκη, πάνω από την εθνική ασφάλεια…».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σπίρτζη:

«Οι όροι «Εθνική Ασφάλεια», «Διαφάνεια», «Δημοκρατικές Αρχές», «Ευρωπαϊκό Δίκαιο», «Κράτος Δικαίου», «Ατομικά Δικαιώματα» είναι έννοιες διαγραμμένες ακόμη και από την μνήμη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.
Με μια τροπολογία σκάνδαλο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, προβλέπεται, εκτός των υπολοίπων σκανδαλωδών και αντιδημοκρατικών διατάξεων, η μετακίνηση εκατοντάδων μη αρεστών στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι η απόδειξη για όσα έχουν αποκαλυφθεί για το επιτελικό παρα-κράτος Μητσοτάκη, που περιλαμβάνουν έλεγχο του τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις πολιτών και καταγραφή του ιδεολογικού τους υποβάθρου, παρακολούθηση ακόμη και 12χρονου παιδιού.
Είναι η απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης ως μόνος αρμόδιος και για την ΕΥΠ, όχι μόνο γνωρίζει αλλά πρωτοστατεί στην οικοδόμηση ενός παρα-κράτους εντός και εκτός των δημοσίων υπηρεσιών, για να έχει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο.
Είναι η απόδειξη των φόβων του δημοκρατικού κόσμου στο σύνολο του όταν άλλαξαν ακόμη και τα τυπικά κριτήρια του Διοικητή της ΕΥΠ, για να επιλεχθεί ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη.
Είναι η απόδειξη του σχεδίου συνολικού και απόλυτου ελέγχου του κράτους και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες προσλήψεων στην ΚΥΠ Μητσοτάκη, μετά τις εκκαθαρίσεις.
Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας, ακόμη και όσων εντάσσονται στη ΝΔ να αναλογιστούν τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τους καλούμε να αναλογιστούν πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να επουλωθούν πληγές και διαιρέσεις του Ελληνικού λαού, από το φακέλωμα, τις παρακολουθήσεις και τη χρήση της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ, για πολιτικές σκοπιμότητες, μέσω του απόλυτου ελέγχου τους.
Τους καλούμε να αναλογιστούν με ποιο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους για να αποδομήσει αδίστακτα  ακόμη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα. Να αναλογιστούν πώς στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που χειρίστηκαν ευαίσθητες εθνικές αποστολές, εκκαθαρίζονται. Να αναλογιστεί και να δώσει τη μάχη για μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2021 και όχι για την επιστροφή της στο 1961.
Τους καλούμε να αναλογιστούν γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης, ως ο αποκλειστικός αρμόδιος για την ΕΥΠ, στην επίκαιρη ερώτηση και τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της ΕΦΣΥΝ για τις εντολές και τις διαδικασίες παρακολούθησης και φακελώματος πολιτών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών και παιδιών.
Η τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο Σχέδιο Νόμου που αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις (!!!) και ψηφίζεται την Δευτέρα, αφαιρώντας από την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, το κοινοβούλιο και τα κόμματα τη δυνατότητα για οποιαδήποτε διάλογο.
Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωση μας από τον Ιούνιο του 2021 «να μην προχωρήσετε σε τέτοια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική. Η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες  συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας».
Ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης, ήταν ένα «μαθητούδι» μπροστά σας, παρά την καταπληκτική του επαγγελματική πορεία στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, στη δίωξη κουμουνιστών και σε ότι αναφερόταν στις «ένδοξες» εποχές που υπηρέτησε.
Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη,
δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων.
Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε, μαζί με το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα