Υπάλληλοι ΕΦΚΑ: Απάντηση – «ράπισμα» σε Χατζηδάκη για τις εκκρεμείς συντάξεις και τη… μαϊμού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι υποτιμητικές για το προσωπικό του Φορέα δηλώσεις του υπουργού Εργασίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας τους – «Για τις εκκρεμείς συντάξεις φταίτε εσείς που δεν έχετε κάνει τίποτα για τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια», αναφέρει απευθυνόμενη προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ

Απάντηση – «ράπισμα» για τις εκκρεμείς συντάξεις καθώς και για την υποτιμητική για τους υπαλλήλους προτροπή του υπουργού Εργασίας (τους κάλεσε να μην… «ψειρίζουν τη μαϊμού»!) έδωσε στον κ. Κωστή Χατζηδάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ αναφέρεται ότι «για ακόμα μία φορά, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επιρρίπτει ευθύνες που δεν τους αναλογούν, στους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ (βλ. «Από τις ψηφιακές συντάξεις Βρούτση στις ‘’φαστ τρακ συντάξεις Χατζηδάκη’’ και στη… μαϊμού»). Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Απριλίου από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, κάλεσε τους υπαλλήλους του φορέα που ασχολούνται με την έκδοση των συντάξεων ‘’να σταματήσουν να ψειρίζουν τη μαϊμού’’»!

Εκκρεμείς συντάξεις

Πέρα από την πρωτοτυπία της δήλωσης αυτής του κ. Χατζηδάκη, η ηγεσία της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι «για τις εκκρεμείς συντάξεις, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ και ιδίως οι υπάλληλοι των τμημάτων απονομών. Αυτό φαίνεται εύγλωττα από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία για τα οποία επαίρεται ο Κύριος Υπουργός, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι υπάλληλοι αυτοί, εν μέσω πανδημίας με τους γνωστούς περιορισμούς, έσπασαν κάθε ρεκόρ με το να βγάλουν για τις κύριες συντάξεις περί τις 225.000 αποφάσεις μέσα στο 2021, κάτι που συνέβαλε στη μείωση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 40% σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν 15 μήνες, ενώ μόνο για το τρίμηνο Νοεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022, βγήκαν συνολικά 105.349 συνταξιοδοτικές αποφάσεις (προσωρινές και οριστικές για κύρια κι επικουρική ασφάλιση), όταν το στελεχικό δυναμικό του ΕΦΚΑ λόγω αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, έχει μειωθεί τη διετία 2020-2021 κατά 800 υπαλλήλους».

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων δεν δημιουργήθηκε από τους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ, αλλά από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ιδίως δε μετά τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) και τη βίαιη και χωρίς σχεδιασμό κατάργηση των ταμείων για τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη λόγω της οικονομικής κρίσεως, κάθε προσπάθειας εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών συστημάτων του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος. «Περί όλων αυτών, όμως, ο Κύριος Υπουργός δεν λέει λέξη…Γιατί;», αναρωτιέται η ηγεσία της Ομοσπονδίας.

«Ως εκ τούτου»,, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, «καλό θα ήταν ο κ. Χατζηδάκης, όταν εγκαλεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να ‘’σταματήσουν να ψειρίζουν τη μαϊμού’’, να έχει κοιτάξει πρώτα να υλοποιήσει αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί, τόσο από πλευράς επίλυσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όσο και από πλευράς εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος του ΕΦΚΑ, και να είναι σίγουρος, ότι εάν κι εφ’ όσον αυτά γίνουν, οι υπάλληλοι του φορέα θα ανταποκριθούν, όπως το έκαναν πάντοτε».

Υπάλληλοι ΕΦΚΑ: Απάντηση – «ράπισμα» σε Χατζηδάκη για τις εκκρεμείς συντάξεις και τη… μαϊμού

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα