Υεμένη: “τουρκική” ανατροπή;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

infognomonpolitics.gr

Υεμένη: “τουρκική” ανατροπή;

Το Yemen al-Ghad, ένα υεμενιτικό ιστολόγιο, δημοσίευσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι Τούρκοι αξιωματικοί εισήλθαν στην επαρχία al-Mahra στη νότια Υεμένη μέσω του σημείου διέλευσης Serfit.

Σύμφωνα με το Yemen al-Ghad, ο Σάλεμ αλ Αβαλκί, μέλος της ηγεσίας του Συμβουλίου Μετάβασης του Νότου, προ-Εμιράτων, δημοσίευσε το έγγραφο που αποκαλύπτει την είσοδο 4 Τούρκων αξιωματικών των υπηρεσιών πληροφοριών στη Υεμένη.

“Η Τουρκία σχεδιάζει να ενισχύσει την επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Υεμένη, ενώ αυτή η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι νέων πολύ σοβαρών εξελίξεων”, προειδοποίησε ο Σάλεμ αλ Αβαλκί.

“Η είσοδος των πρακτόρων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Υεμένη λαμβάνει χώρα καθώς διεξάγονται μυστικές πράξεις στην Τουρκία με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής συμμαχίας εναντίον του αραβικού συνασπισμού στην Υεμένη”, προσθέτει το ιστολόγιο Υεμέν Αλ-Γκαχ.

“Η Αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων της Υεμένης επιδιώκει στρατιωτική και πολιτική υπεροχή με τη βοήθεια της Τουρκίας για να αποτελέσει μια άλλη εκδοχή της τουρκικής επέμβασης στη Συρία και τη Λιβύη”, συνεχίζει το Υεμέν Αλ-Γκαχ.

Ως υπενθύμιση, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εάν η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) του Fayez al-Sarraj ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Άγκυρα, η Τουρκία θα την αποδεχτεί.

“Πρόσφατα, ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί της Υεμένης που αντιτίθενται στον σαουδαραβικό συνασπισμό επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα”, πρόσθεσε η πηγή.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα