Τ. Θεοδωρικάκος: Ενθαρρύνουμε με πράξεις πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές να βάλουν τέλος στον φόβο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, «να βάλει τέλος στον φόβο», στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά fm, σήμερα, όπου αναφέρθηκε στην ασφάλεια των πανεπιστημίων και τις τελευταίες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο ΑΠΘ και την ΑΣΟΕΕ, καθώς και στις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που αρχίζουν την εκπαίδευσή τους την Δευτέρα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «ιδιότυπη ανοχή» σε φαινόμενα αυταρχικών συμπεριφορών και βίας στα πανεπιστήμια για πολλά χρόνια, που δεν έχουν καμία σχέση με τα φοιτητικά κινήματα και άλλες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974 και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία, όταν με νόμιμο τρόπο καταγγέλλεται από τις πρυτανικές Αρχές παραβίαση των νόμων, θα παρεμβαίνει, θα κάνει το καθήκον της και όσοι παρανομούν θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

«Ενθαρρύνουμε με πράξεις τους πρυτάνεις, τους καθηγητές και τους φοιτητές να βάλουν ένα τέλος στον φόβο. Η ασφάλεια στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι απαίτηση του ελληνικού λαού και σταθερή επιλογή της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Αυταρχικές συμπεριφορές, “παράγκες”, βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι μάθησης και όχι στέκια για μπαχαλάκηδες» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αυτά δεν είναι λόγια, είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία έχει παρέμβει 5 φορές. Από τα 15 άτομα, που χθες το πρωί συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο. «Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου 6 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Ίδρυμα», συμπλήρωσε.

Για την ΟΠΠΙ, τη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο υπουργός είπε: «Η εκπαίδευση των ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ξεκινάει τη Δευτέρα στην Κομοτηνή και, όταν ολοκληρωθεί, θα τοποθετηθούν σε πανεπιστήμια που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Τα τετρακόσια άτομα, που θα στελεχώσουν τις ομάδες ασφαλείας των πανεπιστημίων, είναι πτυχιούχοι, είναι παιδιά που σπούδαζαν μέχρι χτες σε αυτές τις σχολές και έχουν την επιθυμία να συνδράμουν στο έργο της ασφάλειας μέσα στα πανεπιστήμια. Τι πιο λογικό, τι πιο φυσιολογικό, να εκπαιδευτούν και να βρεθούν ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές τους, στους χθεσινούς καθηγητές τους, συνδράμοντας το έργο της ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα