Τρώγονται και στα Σκόπια για το όνομα -Η κυβέρνηση «άδειασε» τον εκπρόσωπό της στον ΟΗΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διαφωνίες καταγράφηκαν στο εσωτερικό των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας και τα πρώτα ρήγματα εμφανίζονται εντός της κυβέρνησης.

Μετά τις επαφές στη Νέα Υόρκη η ΠΓΔΜ φαίνεται πως δεν έχει μία ενιαία γραμμή, αλλά δύο διαφορετικές. Από τη μία πλευρά είναι η σκληρή γραμμή που τηρεί ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος όμως είχε διοριστεί από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση Γκρουέφσκι, και από την άλλη είναι η ήπια, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα η νέα σοσιαλιστική σκοπιανή κυβέρνηση.

Η σκληρή γραμμή 

Διατυπώνοντας μία αρκετά σκληρή γραμμή, ο εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας στη Νέα Υόρκη Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση», προσθέτοντας ότι ουδείς δύναται να επιβάλει νέο όνομα στην ΠΓΔΜ.

«Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας», είπε ο κ. Ναουμόφσκι στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Sitel. Υποστήριξε, επίσης, ότι πλέον «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” λαού και της “μακεδονικής” γλώσσας.

Η ήπια ανακοίνωση

Πιο ήπια ήταν όμως η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα η σκοπιανή κυβέρνηση, η οποία τόνισε πως «στον ΟΗΕ δημιουργούνται οι συνθήκες για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα εμπρός».

«Η έκβαση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές», προσέθεσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ουσιαστικά αποφεύγοντας να στηρίξει την πιο σκληρή τοποθέτηση Ναουμόφσκι.

Πηγή: Τρώγονται και στα Σκόπια για το όνομα -Η κυβέρνηση «άδειασε» τον εκπρόσωπό της στον ΟΗΕ | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα