Τρομο..κρατική Άνοιξη’

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

الربيع الارهابي
Γράφει ο Β.Μούσσα

Μέχρι να αντιληφθεί η ΕΕ ένωση τι σημαίνει ο όρος ‘μεταβατική τρομοκρατία’ πέρασαν 6 χρόνια.
Όταν έλεγα, εδώ και 6 χρόνια, ότι η τρομοκρατία δεν έχει σύνορα ούτε εθνικότητα και αυτό που έγινε στην Συρία, το οποίο δεν ήταν ποτέ επανάσταση αλλά ένας μεθοδικός τρομοκρατικός εκβιασμός, θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστές εξτρεμιστικών διαδικασιών εντός και εκτός και επί τα αυτά συνόρων.

Ο καλλιεργημένος Φόβος απ την τρομοκρατία έχει θετική σχέση με το εμπόριο όπλων. Παρατηρήστε πόσο αυξήθηκαν οι αγορές των αμυντικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο.
10.000 τυνήσιοι (Γαλλικής και Βελγικής υπηκοότητας) επέστρεψαν στην ΕΕ μετά την ήττα της Daesh στη Συρία. Παρότι, φέτος τερματίζει ο πόλεμος στην Συρία οι επιθέσεις θα συνεχίζονται διότι φαίνεται πως υπάρχουν ‘ Κοιμισμένοι πυρήνες ‘ που συντονίζουν τις επιθέσεις (το είδαμε στο Παρίσι) βασισμένοι στη γνώση που απόκτησαν από την εμπλοκή τους στη Daesh. Δεν είναι τυχαίο καθόλου πως οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στην τρομοκρατικές επιθέσεις στην ΕΕ δεν είχαν πότε λευκό ποινικό μητρώο και είναι σεσημασμένοι στις ευρωπαϊκές αρχές.
Εν κατακλείδι, ο πόλεμος φαίνεται πως είναι φθηνότερος από την ειρήνη για αυτό θα δοκιμαστούμε και άλλο στα επόμενα χρόνια εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας αντίληψης του κινδύνου που προέρχεται από εσφαλμένες εκτιμήσεις των επακόλουθων ενός πολέμου.

Επίσης, δύο σημεία αναφοράς επισημαίνονται εδώ:
1. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμηθούμε πως οι χιλιάδες που συνήθιζαν για χρόνια την ζωή κάτω από το τρομοκρατικό πέπλο της Daesh στη Συρία, Ιρακ και Λιβύη περνώντας από και προς τη Τουρκία για την ΕΕ έχουν αποδεχθεί πολύ υψηλή επαγγελματική τρομοκρατική εκπαίδευση και δεν θα ξεσυνηθίζουν εύκολα τον τρόπο ζωής αυτό.
2. Όσα οι αρχές των ευρωπαϊκών χωρών σφίγγουν το κλοιό γύρο από τους εξτρεμιστές άλλο τόσο θα δούμε τις αρνητικές αντιδράσεις απελπισίας τους μέχρις ότου θα χαλιναγωγηθούν εντελώς οι δράσεις τους.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο, η περιθωριοποίηση της κοινωνίας για τις κοινωνικές ομάδες αυτές και η παγκόσμια χαμηλή αντίδραση στον τερματισμό της τρομοκρατικής θύελλας της Daesh έκανε τα μέλη της και οι πράξεις τους να προσδοκούνται από ευπαθούς ανθρώπους.

Image may contain: 2 people, text
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα