Αναγνώρισε «εύλογα δίκαια» στην Τουρκία!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε τις τουρκικές θέσεις και χαρακτήρισε ως τρομοκράτες τους Κούρδους των PKK-YPG.

Για πρώτη φορά ελληνική πολιτική ηγεσία στρέφεται κατά των Κούρδων και τον κουρδικών κινημάτων, τα οποία αποτελούν και το μοναδικό ουσιαστικό αντίπαλο που δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις», ανέφερε ο Μητσοτάκης.

Προφανώς οι Κούρδοι δεν έχουν «εύλογα δίκαια» κατά τον πρωθυπουργό τα οποία να πρέπει να διεκδικούν, όπως το ότι είναι ένα ξεχωριστό έθνος (αρχαιότατο, είναι οι Καρδούχοι με τους οποίους συγκρούστηκαν οι Έλληνες στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αναφέρονται στην «Κάθοδο των Μυρίων» του Ξενοφώντα) με δική του γλώσσα και δική του ιστορία, που όμως ποτέ δεν είχε δικό του κράτος ή βασίλειο.

Κάτι σαν τους Ελληνορθόδοξους Ασσύριους της Μέσης Ανατολής που και αυτοί δεν έχουν δικό τους κράτος με την διαφορά ότι κάποτε οι Ασσύριοι είχαν μία αυτοκρατορία.

Το ζήτημα είναι, πως κατέληξε σε αυτή την γεωπολιτική στροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ποιο υποτιθέμενο αντάλλαγμα πήρανε από ΝΑΤΟ-Δύση;

 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/tromokrates-xaraktirise-o-k-mitsotakis-rkk-ypg-proti-fora-i-ellada-agkaliazei-tin-tourkia-kai-pyrovolei-tous-kourdous/