Τραγωδία με 16χρονη μαθήτρια στη Γλυφάδα – Έπεσε θύμα επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νεκρή μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μία 16χρονη μαθήτρια, με την αστυνομία να υποπτεύεται ότι ενδεχομένως να έπεσε θύμα ενός επικίνδυνου διαδικτυακού “παιχνιδιού”.

Η 16χρονη βρέθηκε κρεμασμένη με μαντίλι από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό της, χωρίς να είναι σαφές μέχρι τώρα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα σχετιζόμενο με το choking game, μία “μόδα” που είναι διαδεδομένη κυρίως στο εξωτερικό μεταξύ μαθητών και φοιτητών.

Φίλοι και συγγενείς της 16χρονης κάνουν λόγο πάντως για ένα κορίτσι  «χαρούμενο» και «ισορροπημένο» που δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τον υπολογιστή της άτυχης μαθήτριας, ώστε να διαπιστώσουν αν συμμετείχε σε τέτοια παιχνίδια ή αν υπάρχουν άλλες ενδείξεις που θα δώσουν την απάντηση για τα αίτια του θανάτου της.

Τι είναι το choking game

Μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, ωστόσο, στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ είναι γνωστό και ήδη από το 2008, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών είχε δημοσιοποιήσει την πρώτη του έκθεση για το επικίνδυνο φαινόμενο, το οποίο έκανε λόγο για 80 περίπου θύματα, στην πλειοψηφία τους αγόρια μεταξύ 11 και 16 ετών.

Το τελευταίο μάλιστα θύμα καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο 11χρονος Garrett Pope Jr. βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του. Η εξέταση της σορού του άτυχου αγοριού από τον ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, το οποίο συνέβη ενώ ο 11χρονος προσπαθούσε να προκαλέσει ασφυξία στον εαυτό του με ένα σχοινί.

Η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού (το οποίο μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές) είναι η διακοπή της τροφοδοσίας του εγκεφάλου με οξυγόνο, η οποία δημιουργεί ζαλάδα και μια αίσθηση ευφορίας. Μάλιστα  μερικές φορές καταλήγει στην λιποθυμία. Πρόκειται για μια πρόκληση που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι έφηβοι είτε μόνοι τους με τη βοήθεια σχοινιού, ζώνης είτε με τη συμμετοχή ενός συμμαθητή ή φίλου τους.

 koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα