Τρίτος Αττίλας στο Βαρώσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
  09 Οκτωβρίου 2020, 6:56 πμ

Το ποδοβολητό του κατακτητή ακούστηκε ξανά στο Βαρώσι. Η Αμμόχωστος έγινε το λάφυρο της επίδειξης ισχύος της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ ο οποίος πλαισιωμένος από οπαδούς με τουρκικές σημαίες και συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, περιδιάβασε χθες το απόγευμα στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης η οποία για 46 τόσα χρόνια παρέμενε κλειστή, βουβή και έρημη.

Τα τουρκικά πανηγύρια στα κατεχόμενα στήθηκαν από νωρίς χθες. Τούρκοι έποικοι αλλά και Τουρκοκύπριοι, τυλιγμένοι με τουρκικά λάβαρα ανέμεναν το άνοιγμα του κιγκλιδώματος προς την παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Γύρω στις 12 το μεσημέρι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν την δίοδο για να περάσουν οι συγκεντρωμένοι στο σημείο. Πολλοί εξ αυτών είχαν μαζί τους και τα μαγιό τους και με το πού έφτασαν στην παραλιακή έσπευσαν για να κάνουν το μπάνιο τους στην σκλαβωμένη θάλασσα του Βαρωσιού. Σε αυτή για την οποία γράφτηκαν δεκάδες στίχοι που αποτύπωναν τον πόνο αλλά και τη θέληση επιστροφής των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου και οι οποίοι βίαια εκδιώχθηκαν από τις ορδές του τουρκικού στρατού τον Αύγουστο του 1974.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν πρώτοι στην περίκλειστη περιοχή ήταν, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα και πολλοί κτηματομεσίτες, για κατόπτευση του χώρου και αλίευση επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κατοχικών αρχών, το μέρος της παραλίας της Αμμοχώστου που άνοιξε χθες θα είναι «προσβάσιμο» σε όλους,  χωρίς επίδειξη κάποιου εγγράφου και θα έχει ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Πρόθεση της τουρκικής πλευράς είναι η επέκταση της περιοχής που θα ανοίξει. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα καθ’ όλη την διάρκεια της προχθεσινής μέρας συνεργεία εργάστηκαν εντατικά για καθαρισμό της περιοχής και ασφαλτόστρωση του δρόμου από τον οποίο θα περνούν οι πολίτες για να μεταβαίνουν στο παραλιακό μέτωπο. Σημειώνουν ακόμα ότι η περίκλειστη πόλη εξακολουθεί να είναι στρατιωτική ζώνη πρώτου βαθμού αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε απόφαση που αλλάζει το καθεστώς της περιοχής και  η είσοδος στην λεωφόρο και στο παραλιακό μέτωπο θα διασφαλίζεται υπό τον έλεγχο του στρατού.

Φρίξος Δαλίτης   philenews.com

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αδύναμος ο Ελληνισμός από το 1923 ,-από της Κων/πόλεως έως την Κύπρο- και ο οποίος από το 1930 επιζητεί την Ελληνοτουρκική φιλία, εγκαταλείπεται και πάλι στις ”ορέξεις” της σημερινής Ερντογανικής Τουρκίας ΚΑΙ από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβούλιου Ασφαλείας ,με τα δύο ψηφίσματά του για την Αμμόχωστο-Βαρώσια ΚΑΙ από την Ευρωπαική Ένωση ,που έχει και τα δύο κράτη του Ελληνισμού ως μέλη του.
    Και πως να τα βάλουμε-και αν αποφασίζαμε και μπορούσαμε-με όλους αυτούς ,που απλώς μας συμπαραστέκονται στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου ,που δεν μπορεί να επιβληθεί;;;.
    Πραγματικό δίλημμα για την σημερινή κυριαρχία και επιβίωση του Ελληνισμού στα δύο του κράτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα