Την έναρξη γυρισμάτων μεγάλης χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής που θα γίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι πρωταγωνιστές θα είναι πολύ ηθοποιοί παγκοσμίου φήμης

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την υπογραφή των συμφώνων συνεργασίας για τη σύμπραξη του Film Office της ΠΚΜ με το ΑΠΘ ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η συμφωνία έχει κλειστεί και η επένδυση της Χολυγουντιανής παραγωγής είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο είπε περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

«Πάντως μην απορήσετε αν πίνοντας καφέ στη Λεωφόρο Νίκης δείτε δίπλα σας όχι γνωστό σκηνοθέτη μόνο αλλά πολύ πολύ γνωστό και μεγάλο αστέρα του Χόλιγουντ» σχολίασε ο περιφερειάρχης, επιτείνοντας την αγωνία όλων για το ποια θα είναι η παραγωγή αυτή και ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές, σταρ του Χόλυγουντ.

Κινηματογραφικά στούντιο στη Θέρμη

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες αρχίζει και η κατασκευή των στούντιο μεγάλης χολιγουντιανής εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών, στην περιοχή της Θέρμης.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του makthes. gr για την πορεία κατασκευής των κινηματογραφικών στούντιο στη Θέρμη, που είχε ανακοινώσει μετά την επίσκεψή του στο Hollywood, δήλωσε: «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια καθυστέρηση, όμως πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε όλες τις προεργασίες και λύσαμε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και αρχίζει τους επόμενους μήνες η κατασκευή των στούντιο χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή μας, που βάζει για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δικαιώνοντας την επιλογή μας να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που ιδρύει Film Office στην Ελλάδα».

Επανέλαβε ωστόσο ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όμως «είμαστε πολύ αισιόδοξοι πλέον ότι θα γίνει πράξη ο στόχος που έχουμε βάλει, ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και για την προβολή του τόπου μας».