Το 2020 έφυγε, το 2021 ήλθε.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκ της Συντακτικής Ομάδας.


Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών , τη Ναυμαχία του Αρτεμισίου και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ελληνισμός δήλωσε παρών.

Κατά την άποψή μας, αν θέλαμε να περιγράψουμε το 2020 με τρεις φωτογραφίες αυτές θα ήταν οι:

1. Η φωτογραφία με τις Δυνάμεις που υπερασπίστηκαν τον Έβρο, το Μάρτιο.

2. Η φωτογραφία της χρονιάς, με το φιλοδώρημα των λεβεντόπαιδων της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στους τυχοδιώκτες γείτονες.

3. Η φωτογραφία με τα F – 16 της 336 Μ στην Αεροπορική Βάση της Πάφου.

Ναι, αυτές οι τρεις απεικονίζουν τη συμβολή της γενιάς μας στη μακραίωνη Ελληνική Ιστορία.

 Το 2020, όσο δύσκολο και να ήταν, θα μείνει στην ιστορία:

Για τις δυνάμεις Στρατού και Αστυνομίας που για τρεις και πλέον μήνες, χέρι χέρι, ο ένας καλυμμένος από την ασπίδα του άλλου, είπαν τη λέξη που οι Έλληνες γνωρίζουν καλά: ” ΟΧΙ “.

Είναι η χρονιά που οι αντιπαραγωγικοί του Ναυτικού που μόνο “drinks” γνωρίζουν να οργανώνουν, έμειναν 35 συνεχείς ημέρες κάτω από τη θάλασσα, έμειναν 3 μήνες εν πλω και μοίρασαν φιλοδωρήματα στους τυχοδιώκτες της ψευτογαλάζιας πατρίδας.

Είναι η χρονιά που μετά από 24 χρόνια οι ημίθεοι της 336Μ “Όλυμπος” επισκέφθηκαν την Αφροδίτη χωρίς σύμμορφες δεξαμενές και  με ένα πύραυλο στα φτερά.


 Έπεσαν στην αντίληψή μας δύο εικόνες στις οποίες απεικονίζεται η φιλοσοφία του Ελληνισμού και θα θέλαμε να τις κρατήσουμε ως φάρο για το 2021.

Η πρώτη, απεικονίζει το περιστατικό του Διογένη του Κυνικού με το μέγιστο των Ελλήνων, Αλέξανδρο. Η σύγχρονη Ελλάδα (Διογένης), αντιμέτωπη με τις Υπερδυνάμεις του κόσμου (Αλέξανδρος ο Μέγας). Οι υπερδυνάμεις με τον αέρα και τη σιγουριά της παντοδυναμία τους, προσπαθούν να δελεάσουν ή και να εκφοβίσουν την Πατρίδα μας. Η απάντηση είναι:

” Αποσκότισον με “.

Δε θα τολμήσουμε να αποτυπώσουμε τη μεταφορά της απάντησης εις τη νεοελληνική. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν, ο Αλέξανδρος να δηλώσει πως αν δεν ήταν Αλέξανδρος θα ήθελε να ήταν Διογένης.


Η δεύτερη εικόνα, είναι ένα σκίτσο του ΠΙΝ (Πέτρος Παπαπέτρου) με στίχους του μεγίστου Έλληνα εκ Κύπρου ποιητή, Κώστα Μόντη.

Στη δημοτική: Χρόνια σκλαβιές ατέλειωτες να τρώμε κλωτσιές και ξύλο από τον κάθε επιβουλέα, αλλά εμείς εδώ στον τόπο μας ριζωμένοι σαν τις ελιές και τις χαρουπιές, πάνω στην άγονη πέτρα.


Το 2021 ήλθε και δεν είναι τυχαία χρονιά. Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη των Πλαταιών και διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, ο Ελληνισμός καλείται για άλλη μια φορά να κάνει την υπέρβαση. 

Άλλωστε, όπως λέει κι ένας σεβαστός φίλος της ιστοσελίδας μας, το 21 πάντα κερδίζει.

amynageostratigiki.eu

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα