Το φάουλ του ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η πλέον ενδιαφέρουσα είδηση την εβδομάδα που πέρασε ήταν το ξύπνημα, από το λήθαργο, του ΝΑΤΟ και η πρόταση του Γενικού Γραμματέα του για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με σκοπό να αποφευχθεί στρατιωτικό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο που ο κ. Στόλτενμπεργκ υπονόμευσε ο ίδιος την πρωτοβουλία του. Δήλωσε πως κάνει την πρόταση μετά από συνεννόηση με τις ηγεσίες των δύο χωρών αλλά η Αθήνα διέψευσε ότι ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών ή τον πρωθυπουργό. Προκαλεί εντύπωση γιατί ο κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπέπεσε σε τέτοιο ατόπημα. Η εξήγηση είναι ότι θέλησε να προκαταλάβει την ελληνική κυβέρνηση στις προϋποθέσεις του διαλόγου.

Η Τουρκία δέχεται να συζητήσει για όλα άνευ προϋποθέσεων.

Η Ελλάδα θέτει, ορθώς, ως προϋπόθεση την απόσυρση του τουρκικού ναυτικού από τις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπου το «Oruç Reis» διενεργεί έρευνες. Και συζήτηση μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η Αθήνα δεν μπορεί να αποκλίνει από αυτήν τη θέση. Δεν μπορεί να γίνει διάλογος την ώρα που καταπατώνται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν μπορεί να γίνει διάλογος για όλες τις φαντασιώσεις της Άγκυρας.

Το παράξενο είναι ότι το ΝΑΤΟ υλοποιεί τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ουάσιγκτον έχει πάρει σαφή θέση στο ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας. Έχει καλέσει επανειλημμένως την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις. Τότε, προς τι η ταύτιση της ΝΑΤΟϊκής θέσης με την τουρκική; Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική του προεδρικού περιβάλλοντος στην Ουάσιγκτον. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα για να βρει την ισορροπία του το παγκόσμιο σύστημα, είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι θέλουν. Έχουν επιμέρους θέσεις που πολλές φορές είναι αντιφατικές. Στο θέμα που αναλύουμε θέλουν να βοηθήσουν τον Ερντογάν. Στη μεσανατολική τους πολιτική, ιδιαίτερα στο Kουρδικό, δεν είναι σίγουρο ότι οι θέσεις τους ταυτίζονται με τις τουρκικές.

Το σίγουρο είναι ότι κανένα κυρίαρχο κράτος δεν θα δεχόταν να συνομιλήσει με κάποιο άλλο την ώρα που παραβιάζονται κυριαρχικά του δικαιώματα. Δεν μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα.

Πάντως, καλώς, η Αθήνα δεν διακόπτει τη ΝΑΤΟϊκή πρωτοβουλία.

Πρωτοβουλία ειρήνευσης χρειάζεται αλλά με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε. Να σταματήσουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟϊκό περιβάλλον δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκό για την Ελλάδα. Το 1974 με την αδράνειά του βοήθησε στην κατάληψη της μισής Κύπρου από την Τουρκία. Λίγο αργότερα, όταν αναζητήθηκε ο τότε Γενικός Γραμματέας Ζόζεφ Λοuνς, η Ελλάδα πήρε την απάντηση ότι είναι σε διακοπές. Και όταν βρέθηκε, εξέφρασε το ομώνυμο «Δόγμα Λουνς».

Το ΝΑΤΟ δεν παρεμβαίνει στις διαφορές μεταξύ μελών του. Όταν λέμε δεν παρεμβαίνει δεν εννοούμε ότι δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες όπως αυτή των τελευταίων ημερών. Αλλά δεν κινητοποιείται στην ενεργοποίηση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας. Ότι το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται τα κράτη μέλη του αν δεχθούν επίθεση.

Προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: τι ακριβώς, κάνει σήμερα το ΝΑΤΟ; Η μόνη περίπτωση που ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5 ήταν στον πόλεμο του Ιράκ ως συμπαράσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες δέχθηκαν τρομοκρατική επίθεση. Ενεργοποιήθηκε με τη μορφή προληπτικής παρέμβασης και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Όχι, όμως, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όχι κατά των απειλών που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία.

Στο προφανές ερώτημα τότε γιατί η Ελλάδα συμμετέχει στην Ατλαντική Συμμαχία, η απάντηση είναι: εάν δεν συμμετείχε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Η Ελλάδα παίρνει ό,τι μπορεί από το ΝΑΤΟ και για τα υπόλοιπα που έχουν σχέση με την άμυνά της φροντίζει τη διαμόρφωση και συμμετοχή σε αμυντικές συμμαχίες. Έχουμε γράψει, επανειλημμένως, γι’ αυτά τα μικρά ΝΑΤΟ. Μικρά ΝΑΤΟ, λοιπόν, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ικανότατη διπλωματία και ισχυρή οικονομία.

 

spot_img

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ κύριε Σαββίδη. Μικρά ΝΑΤΟ αλλά είμαστε έτοιμοι να συνδράμομε το Ισραήλ αν δεχθεί επίθεση ας πούμε από το Ιράν;

    • Τότε θα παρασύρουν όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ οι -από της ιδρύσεως του Ισραήλ προστάτιδες του- ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο,όπως στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το ”νοιάξιμο”για την Ουκρανία και τώρα για την Λευκορωσία.
      Αλλά τότε”θα μιλήσουν” και άλλοι γεωπολιτικοί παίκτες και τα ατομικά όπλα,Θεός φυλάξοι.

      • Το Ισραήλ δεν είχε από ιδρύσεως προστάτιδες και προπαντός καθόλου το ΗΒ, που τού έβαζε συνεχώς εμπόδια. Διαφορετικά δεν θα είχε υπάρξει και η τραγωδία τού “King David”.

        Oι ΗΠΑ ενδιαφέρθησαν για το Ισραήλ μόνο μετά τον πόλεμο των 6 ημερών (4-10/6/1967), όταν είδαν ότι το μικρό, αλλά αποφασιστικό αυτό κράτος, νίκησε μέσα σε 6 (5 για την ακρίβεια ημέρες) τούς 30πλάσιους Άραβες. Και αυτή ήταν η 3η νίκη του επί των Αράβων.

        Άνοιξε κανένα βιβλίο, αντί να κάνεις επίδειξη τής αμαθείας σου.

      • Πως νομίζω ότι όλοι σχεδόν οι Εβραίοι επιστήμονες και επιχειρηματίες -σε κάθε επιχείρηση- από την Γερμανία του Χίτλερ πήγαν στις ΗΠΑ και ότι το ισχυρότερο Εβραικό λόμπυ είναι εκεί και υποστηρίζει ,ή, τιμωρεί τους Προέδρους των ΗΠΑ ,όταν αδιαφορούν για το Ισραήλ και ότι το Ισραήλ δεν θα γινόταν και ούτε θα συνέχιζε να είναι κράτος ,χωρίς την στήριξη των ΗΠΑ;;;.
        Αυτά δεν τα αρνούνται ούτε τα παιδιά των Εβραίων.
        Αλλά και πάλι συγγνώμη αν κάνω λάθος . Διάβασα και διαβάζω πολλά βιβλία, αλλά φαίνεται άσχετα με το κράτος του Ισραήλ.
        Ας είναι καλά ο κ.Επισκέπτης που καταφεύγει ευκολώτερα στο ιντερνετ και με διορθώνει στις λεπτομέρειες ,που γιαυτόν έχουν μεγαλύτερη αξία από την ζώσα πραγματικότητα.

        • Ισχύει όμως ότι ήταν μάγκες. Το ’67 κυρίως (αλλά και το ’73) μόνοι τους διέλυσαν όλο τον Αραβικό κόσμο (όχι μόνο την Άιγυπτο).

          Αποτέλεσμα; Κανείς τους δεν έχει σηκώσει κεφάλι από τότε. Επίσης, δεν επαναπαύθηκαν. Η στρατιωτική υπεροχή είναι πρώτη προτεραιότητα, τώρα πια μέσω και της τεχνολογίας.

          Αν κόψεις το βήχα στον άλλο όταν πρέπει, όχι μόνο επιβιώνεις, αλλά κυριαρχείς.

          • Μια που αναφέρατε την λέξη ισχύει .
            -Ισχύει ότι το ”αν δεν έχεις νύχια να ξυθείς μη περιμένεις να σε ξύσουν άλλοι”.
            -Ισχύει ότι χωρίς τα τελευταίου τύπου αεροπλάνα και τανκς ,που χορηγούσαν και δωρεάν μάλιστα οι Αμερικανοί δεν θα νικούσαν οι Ισραηλινοί.
            -Ισχύει ότι όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας τους και οι πρωθυπουργοί τους ήταν πρώην στρατηγοί ,πλην της Γκόλντα Μεγίρ ,που αν δεν σφάλλω ήταν πράκτορας Μυστικών Υπηρεσιών.
            -Σίγουρα ισχύει ότι αν κυβερνούσε το Ισραήλ για 22 χρόνια το ΠΑΣΟΚ του 3ου δρόμου για τον σοσιαλισμό και τις δεκάδες ιδεοληψίες του ,με τους γνωστούς μας τρεις πρωθυπουργούς του θα ήταν και το Ισραήλ-φρονώ και κάθε άλλο κράτος της Δύσης- χειρότερο από την Ελλάδα μας.
            ΤΕΛΟΣ ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 1973 νικήθηκαν από τους Αιγυπτίους και έχασαν το Σινά ,που είχαν καταλάβει το 1967.
            Υ.Γ
            1-Για σκεφθείτε την διπλωματική βοήθεια των ΗΠΑ του κ.Τράμπ να αναγνωρίσει ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ την διχοτομημένη Ιερουσαλήμ -των εθνικών ονείρων τους- και να υποχρεώνει να την αναγνωρίσει -χθες-και ο Σέρβος Πρόεδρος.
            2-Νομίζω ότι στην πολιτική ,αλλά και την ζωή πρέπει να απεχθανόμαστε τους μάγκες ,μερικοί από τους οποίους-όπως ο δικός μας κ.Τσίπρας το 2015-είναι και τζάμπα μάγκες ,γιατί αλλοιώς πρέπει να θαυμάζουμε και τον μαχαλόμαγκα κ.Ερντογάν .Μη γένοιτο.

          • Κι ενώ σού υποδεικνύουν ότι κάνεις λάθος, εσύ επιμένεις να γράφεις ό,τι σού κατέβει, χαρακτηρίζοντας την διαστρέβλωση τής Ιστορίας … “λεπτομέρειες”.

            Με τι αμερικανικά όπλα νίκησαν στους πολέμους 1948, 1956 και 1967, όταν η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ άρχισε τον Οκτώβριο τού 1967, διότι προηγουμένως οι Αμερικανοί στήριζαν τούς Άραβες;

            Οι πρόεδροι τής Δημοκρατίας των δεν γνωρίζω τι ήσαν, άλλωστε μικρό ρόλο παίζουν, οι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ όντως προέρχονται ως επί το πλείστον από τον στρατό (η Γκόντα Μεΐρ ήταν πρωθυπουργός), αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό.

            Ούτε το 1973 ηττήθησαν (Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ).

            Άστο το ρημάδι, αφού βλέπεις ότι δεν το ξέρεις καθόλου και γράφεις αρλούμπες.

          • Προφανώς, όχι μόνο το Ισραήλ δεν θα επέτρεπε σε ξένο πλοίο να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα του και να κόβει επί τρεις και βάλε εβδομάδες βόλτες στα νερά του, αλλά κανένα σοβαρό κράτος, με κυβερνήτες πατριώτες και όχι χαλβάδες. Όταν έχεις πρωθυπουργούς που κοιτάζουν μόνο την καρέκλα και το τι θα ‘κονομήσουν, τι περιμένεις;

            Πρέπει, όμως, να λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του ότι ούτε ο ισραηλινός λαός θα ανεχόταν σημίτηδες, κωστάκια, γιωργάκια, κούληδες και λοιπά σούργελα σαν πρωθυπουργούς, ή καν πολιτικούς. Έχουν εντελώς άλλη νοοτροπία αυτοί. Το Ισραήλ είναι κράτος σοβαρό, διότι ο λαός του έχει υψηλό πολιτικό επίπεδο και ενδιαφέρεται για τα κοινά. Καμμία σχέση μ’ εμάς.

  2. (για να συζητήσει) “Η Ελλάδα θέτει, ορθώς, ως προϋπόθεση την απόσυρση του τουρκικού ναυτικού από τις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπου το «Oruç Reis» διενεργεί έρευνες”

    Ο απόλυτος εξευτελισμός τής Ελλάδος. Τρεις εβδομάδες τώρα παρακολουθεί “ψύχραιμα” εντός τής υφαλοκρηπίδας της ξένο πλοίο να κάνει έρευνες. Μπήκε ο κλέφτης στο σπίτι μας κι εμείς θέτομε ως προϋπόθεση την έξοδό του, για να συζητήσομε μαζί του!

    Ένα τέτοιο κράτος ουδείς το σέβεται και ουδείς το υπολογίζει. Όλα τα άλλα είναι για να έχομε να λέμε.

  3. Έμαθα κάτι καινούργιο χθες. Ότι νίκησε η Αίγυπτος στον πόλεμο του ’73. Μάλιστα.

    Επίσης. Γιατί ρε συ ΣΑΝ βάζεις στο ίδιο καλάθι το Ισραήλ με το ακατονόμαστο αριστερό ρεμάλι της Κουμουνδούρου; Από που κι ως που;

    • Κατ’άρχάς δεν έγραψα για την Κουμουνδούρου ,αλλά για το ΠΑΣΟΚ (της Χαριλάου Τρικούπη) ,που μπορεί και ”να το πηγαίνατε” μέχρι το 2015 ,όπως το ψήφιζαν ”με δύο χέρια ” οι ”δημοκράτες” του πράσινου νησιού και οι η πλειοψηφία των ”δημοκρατών”Ποντίων σε όλη την Ελλάδα.
      Όσο για τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ του Οκτωβρίου του 1973-που το έζησα- ζήτησα και εγώ τώρα την ”βοήθεια του κοινού (ιντερνέτ) και σας προτείνω να διαβάσετε από τον ιστότοπο ΠΤΗΣΗ το αφιέρωμα για τα 46 χρόνια από τον πόλεμο αυτόν ,που δεν ήταν όπως ο περίπατος των έξι ημερών του 1967.
      Το θέμα μας όμως ήταν ”το φάουλ του ΝΑΤΟ”.
      Ας όψεται ο συσχολιαστής κ.Γιώργος ,που ” το γύρισε στην υπόθεση αν πληγεί το Ισραήλ τι θα κάνουν το ΟΛΟΝ και τα Μικρά ΝΑΤΟ .”
      Απαντώ και τώρα ότι, θα κάνουν ότι ”διατάξει” ο φυσικός αρχηγός του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ.
      ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ισραήλ δεν πρόκειται να γίνουμε ,γιατί την ραχοκοκκαλιά του Έθνους την θρυμμάτισε το ΠΑΣΟΚ των τριών πρωθυπουργών του στα 22 κυβερνητικά του χρόνια και χωρίς Έθνος και Θρησκεία ,δεν θυσιάζεσαι κανείς για την Πατρίδα.
      Καλή συνέχεια ,με υγεία.

  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Faris_Odeh

    Γιά νά μήν ξεχνάμε πού βρισκόμαστε γενικώς, καθώς

    θεμελιωδώς ανήθικοι,
    οί πολυβραβευμένοι βλάκες μέ τό “πούλιτζερ” ἄ.γ.ῥ.μ., εδώ μέσα
    επικροτούν τήν εγκληματική κατά τής ανθρωπότητας συμμορία
    πού ακούει στό όνομα τού ανόμου κράτους τού ισραηλ,

    συνθέτοντας έτσι “μιάν ωραίαν ατμόσφαιρα”
    μέ ελληνόφωνους μισέλληνες εβραίους,
    παλαιούς+όψιμους εδώ μέσα, όπως
    «Επισκέπτης»+«Γιώργος»:

    Υπόθεση Ασάνζ: Η Δύση στα ίχνη του Ερντογάν

    Η νεο-βάρβαρη Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια της
    για την υπόθεση του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
    Με νωπό στα χέρια του το «αίμα» της ηρωικής δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, που
    ξεψύχησε ύστερα από 273 μέρες απεργίας πείνας στις τουρκικές φυλακές,
    ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάθε λόγο να κοιτάει σαρδόνια στο Λονδίνο,
    επαναλαμβάνοντας το ψυχροπολεμικό:
    «Τι φωνάζετε; Αφού κι εσείς… βασανίζετε τους μαύρους».
    Αλήθεια, με τι ανάστημα θα αντιδράσει η Δύση στην ερώτηση του προέδρου της Τουκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντάνι, για επαναφορά της θανατικής ποινής,
    την ώρα πουη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ από ΗΠΑ-Βρετανία
    κουρελιάζει κάθε έννοια Κράτους Δικαίου:
    «Η έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks στις ΗΠΑ και
    η καταδίκη του σε 175 χρόνια για κατασκοπεία θα είναι ένα ακόμη βήμα από τη δημοκρατία
    προς την τυραννία»,
    κατήγγειλε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλζερ.
    Καθώς χθες ο Ασάνζ οδηγήθηκε για πρώτη φορά σε δικαστήριο του Λονδίνου, που
    θα αποφασίσει περίπου σε ένα μήνα σχετικά με την έκδοσή του στις ΗΠΑ,
    ο αξιωματούχος του ΟΗΕ οκαθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Γλασκόβη- κατήγγειλε ότι
    στις βερετανικές φυλακές ο Ασάνζ υπέστη ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια
    (εγκλεισμός σε μικρά κελιά, στέερηση δικηγόρων και νομικών εγγράφων) χειρότερα
    κι από τους εγκληματίες πολέμου(εγκηματίες πολέμου οι Σαρον, Νετα-νιαου etc, έ; σσ)
    της Χάγης!
    Διά στόματος Μάικ Πομπέο το 2017 (τότε γενικού διευθυντή της CIA) ο Ασάνζ
    χαρακτηρίστηκε «όχι δημοσιογράφος, αλλά εχθρικός πράκτορας»,
    επειδή αποκάλυψε 250.000 απόρρητα έγγραφα
    για τα βασανιστήρια του αμερικανικού στρατού σε Ιράκ-Αφγανιστάν.
    Για την απελευθέρωσή του ξεσηκώθηκαν τώρα διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις,
    ενώσεις γιατρών απο δεκάδες χώρες, διακομματική επιτροπή Γερμανών βουλευτών,
    160 βρετανοί δικηγόροι που απηύθυναν επιστολή στον Μπόερις Τζόνσον κ.ά.
    Όσογια τον Ερντογάν,
    στη χορεία των φίλων του (Τραμπ, Μέρκελ. Στόλτενμπεργκ κ.λπ.) πρόσθεσε τον… πρόεδρο
    τού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ρομπέρτο Ράγκνο Σπανό (ισλανδο-ιταλός) πουκαταδέχθηκε να βραβευτεί στην Κωνσταντινούπολη τρείς μέρες μετά τον θάνατο
    της Τιμτίκ! Δεν υπάρχει ελπίδα…
    Γιάννης Παπαδάτος
    από τό οπισθόφυλλο τής εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος
    σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

  5. Ισραηλινός Πρέσβης

    Τριήμερη επίσκεψη
    στη Μεσσηνία με
    μαθήματα γεωπολιτικής
    Σελ. 13

    Από τήν πρώτη σελίδα τής Καθημερινής Πρωινής Εφημερίδας τής Μεσσηνίας ΘΑΡΡΟΣ,
    σήμερα Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020,
    νά: https://www.protoselidaefimeridon.gr/?e=tharos-mesinias.JPG&category=topikes&title=%CE%98%CE%91%CE%A1%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3&curdate=20/09/9

    Αμέε!…

    «εξαπατώντας επικρατούμε»,
    τό μότο τους,
    έ;!

    Από τή “δόξα” τού Σαμαρά…:

    1.
    Ό Ντέϊβιντ Χάρις τών εβραιοκάνων, σαμαριασμένος πάνω μας εβραιομασόνικα

    2.
    καί η σημαία μας ανάποδα μέ τόν σταυρό κάτω,
    στό αισχρό ισραηλ τών σταυρωτήδων τής Ζωής καί τών Ελλήνων

    3.
    Η σιωνιστική αποστολή του Αντώνη Σαμαρά – του Δ.Καζάκη (08.10.13),
    μέ απαντήσεις στά ερωτήματα πού ακολουθούν, όπως καί
    σχετικές διαπιστώσεις:

    α. Ποια είναι η American Jewish Comittee
    β. Τι είναι ο σιωνισμός;
    γ. Στην υπηρεσία του Ισραήλ
    δ. Ο Σαμαράς οπαδός της νέας Σιών
    ε. Προδίδοντας την πάγια επίσημη θέση της Ελλάδας
    από:
    https://metopozografou.wordpress.com/2013/10/12/%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1/

    …καί τού Μεσσηνίας Χρυσόστομου:
    Ποιό παιδί δέν τρώει όλο τό φαΐ του;
    (όχι, δέν θά δείτε πώς κάνει τά μούτρα του σ’ αυτή τήν περίπτωση,
    μέ τά φρύδια σέ οξεία γωνία πρός τά πάνω σάν προτεστάντικα καμπαναριά
    έτοιμα νά βγάλουν τό μάτι τού Θεού καί σάν τού σατανικού νετα-νιαου,
    όπως τά είδα εγώ καί τά βλέπω ακόμη αρχειοθετημένα πλήν
    χωρίς τή φωτογραφία του πιά στήν ιστοσελίδα τού «τρελογιάννη»,
    θά δείτε μόνο τό μαύρο(ψυχοδιανοητικό;), νά:
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?

    Συνέχεια από κάτω γιατί χωράνε μόνον επτά σύνδεσμοι τή φορά

    • Συνέχεια

      τό ίδιο(κάποτε ήταν καί σ’ αυτόν τόν σύνδεσμο ίδια φωτογραφία τού Μεσσηνίας):
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQX68Vn7T3_H9jK6JE7Lt0sSnvy2pUQsodJyYntgGmrjoyf40qW

      Όμως όποιο καλό παιδί τό τρώει, παίρνει εβραιομασόνικο παράσημο σέ χρυσογάλανο φόντο, λειτουργημένο…, νά:

      https://www.news247.gr/img/1507/6450614/300000/w660/660/samaras.jpg

      κι όχι μόνο:
      ‘Άγιος’ ο Σαμαράς δια χειρός
      Μητροπολίτη Μεσσηνίας

      προσέξτε τά χρώματα τού εβραιομασόνικου φιόγκου:
      http://www.zougla.gr/assets/images/2013708.jpg

      «Ποιός πρόσεξε απόψε στό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων τής ΕΡΤ1
      τόν συνδυασμό χρώματος πουκάμισου-γραβάτας τού Πάνου Χαρίτου
      καί δύναται νά τόν αποσυμβολίσει σήμερα γιά μάς;

      Τό βίντεο πού ακολουθεί,
      μιλά συγκεκριμένα γιά τόν συνδυασμό αυτόν,
      από 5′ 00” έως 5′ 12”…»,
      βλέπε, πού λ ό λ:
      http://www.anixneuseis.gr/?p=146603#comment-539130

      Ήταν τό βραδινό Δελτίο Ειδήσεων τής Κρατικής Τηλεόρασης
      αμέσως μετά τήν ανακοίνωση τού BREXIT καί συμπεραίνω ότι
      ό οικογενειακώς συνδεδεμένος μέ τό τελαβιβ δημοσιογράφος
      πού κρατούσε αυτό τό πόστο μετά τήν, απροκάλυπτα τών εβραίων, ΝΕΡΙΤ,
      έστειλε χρυσογάλανο σινιάλο συσπείρωσης
      -κάνοντας ανόμως χρήση τού Μέσου, έ;!-
      στήν έν Ελλάδι εβραιομασονία,
      γιά επείγουσα στήριξη τής λίρας τής Αγγλίας καί τής κεντρικής τράπεζάς της
      τήν επομένη τό πρωΐ…

      • καί καμιά ατυχηματική επαναληψούλα,
        φωτογραφίας, έστω

        «μήτηρ μαθήσεως», πού λέγει κι ό Πλάτων,
        είναι κι αυτή,
        έ;!

        ας είναι είς παρηγορίαν,

        οί κωδωνοκρουσίες καί η ψαλμωδία τών μοναχών τής Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας,
        σωσμένα καί τά δύο μάλλον από τούς Ρώσσους, καθώς τό κοσμαγάπητο
        «Ευλόγει, η ψυχή μου, τόν Κύριο…»
        μέ άλλο βίντεο,
        δέν παίζει πιά στό youtube:

        https://www.gloria.tv/post/arRueU93YeNW4yPEXs4nNosSf

        • Wolnyczlowiek(«ελεύθερος άνθρωπος» στά πολωνέζικα), λοιπόν
          ό χρήστης πού μάς χάρισε τόν Ψαλμό ΡΒ΄ (102) από πάνω

          κι όποιος γνωρίζει τί μορφή «youtube» είναι αυτή,
          άς μάς γράψει δυό λόγια

          • Σ’ ευχαριστώ,

            καντηλανάφτη!…

            Δέξου ώς αντίδωρο
            τήν έξοχη ερμηνεία τής Χαρούλας μας,
            όπως κι όλο τό, όχι προφανές σέ πρώτη ακρόαση, περιεχόμενο
            τού θαυμάσιου ντουέτου της μέ τόν Πάριο,
            σ’ αυτό τό τραγούδι τού Νίκου Ιγνατιάδη(στίχοι καί μουσική):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα